VW: Πιθανή επιστροφή του Beetle ως ηλεκτρικό

VW: Πιθανή επιστροφή του Beetle ως ηλεκτρικό

O CEO της VW άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή επιστροφή του Beetle ως ηλεκτρικό και για ένα νέο ηλεκτρικό pickup για την Αμερική.

VW Beetle

Μαζί με το Microbus, το Beetle φέρει τον τίτλο ίσως του πιο ιστορικού μοντέλου για την VW. Με την επιστροφή του πρώτου να είναι και επισήμως επιβεβαιωμένη, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν σειρά έχει μια σύγχρονη μετενσάρκωση του Beetle.

Σε ένα πρόσφατο AMA (Αsk Me Anything) στο οποίο συμμετείχε ο CEO της VW, Herbert Diess, δεν απέκλεισε μια πιθανή επιστροφή του θρυλικού Beetle. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να επαναφέρουμε στη ζωή το Microbus, καθώς είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με αυτό, είναι πιθανό όμως να επιστρέψουν και άλλα μας μοντέλα με βαριά ιστορία πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB».

VW Beetle

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, ο Diess απάντησε πως ένα ηλεκτρικό pick-up για την αγορά της Aμερικής που θα ανταγωνίζεται το Ford F-150 Lightning, θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα.

Όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές έτσι ο Γερμανός κολοσσός αναμένεται να εμπλουτίσει την ηλεκτρική γκάμα του. Αυτό που μένει είναι να δούμε εάν αυτό θα σημάνει και την επιστροφή κάποιον ιστορικών μοντέλων του ως ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube