VW Golf GTD: Το οικονομικό GTI

VW Golf GTD: Το οικονομικό GTI

Η Volkswagen συνεχίζει τον εμπλουτισμό της γκάμας του νέου Golf. Με την ηλεκτρική έκδοσή του, που σας παρουσιάσαμε χθες, η γερμανική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και τα πλήρη στοιχεία της έκδοσης GTD.

Πρόκειται για την ισχυρότερη έκδοση του γερμανικού hatchback με ντίζελ κινητήρα, κάτι δηλαδή σαν το ντιζελοκίνητο GTI. Αυτό το πιστοποιεί και με την εμφάνισή του, η οποία φέρει αρκετά στοιχεία που θα δούμε και στην πραγματική GTI έκδοση. Η τελευταία θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, όπου θα δηλώσει το παρόν και η GTD.

Ο νέας σχεδίασης προφυλακτήρας με τις μαύρες γρίλιες, οι δυο στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων, τα πλαινά μαρσπιέ, η αεροτομή, ο πίσω διαχύτης και ενδεχομένως το σχέδιο των 17’’ αλουμινένιων ζαντών, είναι στοιχεία που θα δούμε και στο βενζινοκίνητο GTI, όπως άλλωστε και οι πινελιές αλουμινίου στο εσωτερικό, παρέα με τις παραδοσιακές καρό επενδύσεις στα καθίσματα. Στοιχεία που τονίζουν τον πιο σπορ χαρακτήρα της έκδοσης GTD.

Όσον αφορά τα τεχνικά τώρα, η GTD εφοδιάζεται με 2λιτρο TDI μοτέρ που αποδίδει 184 PS και 38,7 kgm ροπής. Το 0-100 km/h έρχεται σε 7,5’’, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

Πέρα από τις πολύ καλές επιδόσεις, η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται και για την οικονομία που προσφέρει, καθώς η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 4,2 lt/100 km (4,9 με το DSG) και οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 109 gr/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube