Volkswagen Taigo: Μικρό, κουπέ και φυσικά... SUV

Volkswagen Taigo: Μικρό, κουπέ και φυσικά... SUV

Το νέο B-SUV της VW, με τον κουπέ σχεδιασμό, θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Η VW, επεκτείνει τη γκάμα των ελευθέρου χρόνου οχημάτων της. Το νέο μέλος της οικογένειας ακούει στο όνομα Taigo και είναι ουσιαστικά το δίδυμο αδερφάκι του Nivus, που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις αγορές της Νοτίου Αμερικής. 

Το Taigo, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Pamplona της Ισπανίας μαζί με τα Polo και T-Cross, με τα οποία άλλωστε θα «μοιράζεται» και το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο. «Η αναμονή τελειώνει για όλους όσους αναζητούν ένα μικρό crossover με σπορ, κουπέ σιλουέτα. Το νέο Taigo είναι καθ’ οδόν», ανέφερε η VW στην επίσημη ενημέρωση της αναφορικά με το νέο της δημιούργημα.

taigo

Το Taigo, θα θυμίζει έντονα Polo στην καμπίνα του αφού τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και η 10’’ κεντρική οθόνη αφής θα προέρχονται από το επιτυχημένο supermini της VW.

Παρότι η γερμανική φίρμα δεν ανακοίνωσε τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου της μοντέλου, θεωρείται βέβαιο πως για την κίνηση του Taigo θα φροντίζει ο 3κύλινδρος TSI κινητήρας με τους 115 ίππους, με την παλέτα να συμπληρώνει η έκδοση φυσικού αερίου με τον 1.500άρη TSI κινητήρα των 130 PS και το DSG σασμάν. Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς και δε θα υπάρξει ούτε ως «option» τετρακίνητη έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube