Video: Νέα Ferrari 458 Challenge στη Μπολόνια

Video: Νέα Ferrari 458 Challenge στη Μπολόνια

Με έμφαση στην αγωνιστική δράση θα παρουσιαστεί η Ferrari στο Σαλόνι της Μπολόνια που ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου. Κύριο έκθεμά της σε παγκόσμια πρώτη η νέα Ferrari 458 Challenge, που η εταιρεία κατασκευάζει για συμμετοχή στο γνωστό ενιαίο πρωτάθλημα.

Το μοντέλο βασίζεται στην 458 Italia, και φορά τον άμεσου ψεκασμού 4.5 V8 με ισχύ 570 ίππους. Τροποποιήσεις έχουν γίνει στις σχέσεις μετάδοσης και στη ρύθμιση του διπλού συμπλέκτη F1 κιβωτίου ώστε να βελτιωθεί η απόδοση της ροπής.

Αλλαγές έγιναν στα εξαρτήματα και τις ρυθμίσεις ανάρτησης και φρένων, ενώ στις νέες 19άρες ζάντες φοριούνται φαρδύτερα ελαστικά, με αποτέλεσμα χαμήλωμα του αυτοκινήτου κατά 50 mm.

Η 458 Challenge εφοδιάζεται με σύστημα ABS που έχει παρουσιαστεί στην πειραματική 599XX, καθώς επίσης και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης F1-Trac που συνδυάζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό E-Diff που σχεδίασε η Ferrari. H λειτουργία των συστημάτων αυτών ελέγχεται από τον οδηγό μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι, για πρώτη φορά σε μοντέλο Challenge.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει στον τομέα της μείωσης του βάρους, όπου η χρήση Lexan και ανθρακονημάτων είναι εκτεταμένη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube