Valkyrie θα ονομάζεται το hypercar των Aston Martin και Red Bull [video]

Valkyrie θα ονομάζεται το hypercar των Aston Martin και Red Bull [video]

Η Aston Martin ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του επερχόμενου κορυφαίου μοντέλου της, το οποίο προέρχεται από τη νορβηγική μυθολογία.

Το αυτοκίνητο που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως AM-RB 001, επιτέλους απέκτησε όνομα.

Το δημιούργημα της συνεργασίας των Aston Martin και Red Bull θα ονομάζεται Valkyrie. Πρόκειται για το όνομα μιας θεότητας που στη Νορβηγική Μυθολογία αποφάσιζε για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Αν μη τι άλλο είναι μια επιλογή που περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα που πρέπει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Valkyrie θα είναι ένα hypercar με σοκαριστικές προδιαγραφές που κάνουν λόγο για σχέση 1 kg/ίππο. Ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 lt θα φροντίζει γι’ αυτό, αποδίδοντας πάνω από 900 ίππους. Το αυτοκίνητο θα έχει 7τάχυτο κιβώτιο της Ricardo και το πλαίσιό του θα είναι ένα μονοκόκ φτιαγμένο από ανθρακόνημα. Προμηθευτής θα είναι ο εδώ και χρόνια συνεργάτης της Aston Martin, Multimatic.

Επιπρόσθετα θα χρησιμοποιείται και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας με τις ρίζες του στη F1, μέσω του οποίου θα φορτίζει μα ελαφριά συστοιχία μπαταριών της εταιρείας Rimac.

Τα φρένα ασφαλώς θα είναι κεραμικά, ενώ η Bosch θα προμηθεύει τις μονάδες για τον ηλεκτρονικό έλεγχο του κινητήρα και τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας.

Την επιλογή των συνεργατών προσυπογράφει άλλωστε και ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, Adrian Newey, που έχει δηλώσει ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Και για να το πετύχεις λοιπόν, πρέπει να έχεις γύρω σου τους απολύτως καλύτερους.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube