Toyota Prius: Μικρή αναβάθμιση για το plug-in hybrid

Toyota Prius: Μικρή αναβάθμιση για το plug-in hybrid

H επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Prius επωφελείται κάποιων μικρών αναβαθμίσεων. Η πιο σημαντική είναι η υιοθέτηση ενός 3θέσιου πίσω καθίσματος!

Μπορεί ίσως να μην το γνωρίζετε, μιας και το αυτοκίνητο δεν εισάγεται στην Ελλάδα, αλλά η Toyota έχει στην γκάμα της και ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο. Και αυτό είναι μια έκδοση του Prius. To μοντέλο ξαναήρθε στο αυτοκινητικό προσκήνιο επ’ ευκαιρία του φρεσκαρίσματός του, αλλά αυτό ήταν ανεπαίσθητο.

Αντίθετα με την απλή υβριδική έκδοση, που αναθεωρήθηκε στα σημεία στις αρχές του χρόνου, το look δεν άλλαξε. Το μόνο άξιο αναφοράς ήταν η προσθήκη του μαύρου μεταλλικού χρώματος στην παλέτα του μοντέλου. Με άλλα λόγια, το Prius διατήρησε την πολύ ιδιαίτερη σιλουέτα του.

Στην καμπίνα, για να βελτιωθεί η απτή ποιότητα, το «plug-in hybrid» φόρεσε νέα ταπετσαρία και υιοθέτησε νέα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία. Αλλά ο πραγματικός νεωτερισμός και τελικά ο μόνος που αξίζει αναφοράς, βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Το Prius της πρίζας μπορεί -επιτέλους!- να φιλοξενήσει πίσω τρία άτομα. Μέχρι σήμερα, η κεντρική θέση του πίσω καθίσματος είχε ακυρωθεί από τις μπαταρίες. Η Toyota λοιπόν έστερξε να ξαναδεί το θέμα, ανασχεδιάζοντας μια πτυχή που στερούσε πόντους από την πολυχρηστικότητα του Prius και σαφώς απέτρεπε κάποιους πελάτες από το να το επιλέξουν.

Toyota Prius Plug-in hybrid

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τίποτα δεν άλλαξε. Το συγκεκριμένο Prius φορά έναν 1.800άρη βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρομοτέρ, υβριδικός συνδυασμός που αποδίδει σε ζεύξη 122 άλογα. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου, ενεργειακής πυκνότητας 8,8kWh που, κατά πώς διατείνεται η Toyota, αρκεί για αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 45 km. Κάποια χιλιόμετρα ακόμη μπορεί να κερδηθούν από τους ηλιακούς συλλέκτες που καλύπτουν την οροφή του.

Toyota Prius Plug-in hybrid
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube