Το Toyota Prius+ ανανεώνεται για το 2015

Το Toyota Prius+ ανανεώνεται για το 2015

Η 7θέσια έκδοση του Toyota Prius ανανεώνεται αισθητικά, αποκτά νέα στοιχεία εξοπλισμού και εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Το Toyota Prius+ ανανεώθηκε για το 2015 αποκτώντας πιο επιθετική εμφάνιση, κυρίως στο εμπρός μέρος. Αλλαγές στα μηχανικά του μέρη δεν υπάρχουν, πέρα από την εναρμόνιση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Τα συνοφρυωμένα εμπρός φώτα LED και το μαύρο τμήμα του προφυλακτήρα είναι οι πιο οφθαλμοφανείς αλλαγές στο ανανεωμένο Toyota Prius+. Πίσω οι αλλαγές περιορίζονται στα φανάρια, που έχουν πλέον μεγάλες κόκκινες επιφάνειες αντί για διαφανείς, και στον διαφοροποιημένο προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό, η βασική δομή του ταμπλό δεν έχει αλλάξει, όμως οι τρεις κεντρικοί αεραγωγοί έχουν αντικατασταθεί από δύο, μεγαλύτερου πλάτους.

Πλέον υπάρχει μια οθόνη 4,2'' στον πίνακα οργάνων, στην οποία εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι ενδείξεις του trip computer και πληροφορίες για τη διαχείριση ενέργειας από το υβριδικό σύστημα. Νέο είναι και το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης Toyota Touch 2, με οθόνη 6,1'', πλήκτρα αφής και κάμερα οπισθοπορείας. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει πάντως και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Intelligent Park Assist.

Στα μηχανικά μέρη η μοναδική αλλαγή είναι η τοποθέτηση νέων αμορτισέρ, με στόχο τη βελτίωση της άνεσης. Άλλωστε στη βέλτιστη άνεση των επιβατών, μέσω του χαμηλότερου θορύβου, στοχεύει και η καλύτερη ηχομόνωση στην εταζέρα. Το υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν 1.800άρη βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνολική απόδοση 136 ίππων παραμένει όπως το ξέρουμε και από το Auris Hybrid, αν και πλέον πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube