Τoyota: Οικολογικά concepts για Τόκιο

Τoyota: Οικολογικά concepts για Τόκιο

Την πρόθεσή της να εδραιωθεί ως κορυφαίος κατασκευαστής οικολογικών αυτοκινήτων θα δηλώσει και στο Σαλόνι του Τόκιο 2011, η Toyota, παρουσιάζοντας τρία concept cars. Tα τρία μοντέλα ενσωματώνουν τη στρατηγική της εταιρείας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την ίδια. 
Το βραχυπρόθεσμο σχέδιο εκπροσωπείται από το FT-EV III (Future Toyota – Electric Vehicle III), ένα τετραθέσιο μοντέλο, βασισμένο στο iQ, που είναι ηλεκτρικό και κατάλληλο για μικρές αστικές διαδρομές. Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ανάλογο μοντέλο παραγωγής με΄σα στο 2012, επιδιώκοντας όπως και στο πρωτότυπο να επιτύχει αυτονομία περίπου 100 χλμ. ανά πλήρη φόρτιση.
Δεύτερο από την άποψη της χρονικής προέκτασης έρχεται το FCV-R (Fuel Cell Vehicle – Reality & Revolution) Concept. {ρόκειται για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με μήκος 4,7μ. που προορίζεται για οικογενειακό και η τροφοδοσία του γίνεται μέσω κυψελών υδρογόνου. Σύμφωνα με την Toyota, ένα τέτοιο αυτοκίνητο με αυτονομία κοντά στα 700 χλμ. θα μπορούσε να προστεθεί στη γκάμα της το 2015.
Τέλος, αρκετά πιο μακριά στο μέλλον η Toyota, σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο Fun-Vii ( Fun-Vehicle interactive internet), που εκτός από τις φιλικές στο περιβάλλον τεχνολογίες θα είναι και πλήρως συνδεδεμένο στα κοινωνικά δίκτυα μέσω ιντερνετ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube