Τoyota: Νέο Hilux 2012

Τoyota: Νέο Hilux 2012

To νέο Hilux παρουσίασε η Toyota. Το επαγγελματικό μοντέλο διανύει ήδη την πρώτη 40ετία του με σύνολο πωλήσεων άνω των 13 εκατ. μονάδων. Εξωτερικά το νέο Hilux είναι πλήρως ανασχεδιασμένο στο μπροστινό μέρος, με νέα σχεδίαση μάσκας, γρίλιας και προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα με διπλές λάμπες αλογόνου και νέο καπώ που περιλαμβάνει μεγαλύτερο, κεντρικά τοποθετημένο αεραγωγό. Ανασχεδιασμένοι είναι και οι θόλοι φτερών εμπρός και πίσω, οι ατσάλινες και αλουμινένιες ζάντες 15’’-16’’-17’’ και οι εξωτερικοί καθρέπτες. Στο πίσω μέρος νέα είναι τα φώτα και ο στάνταρ ίσιος προφυλακτήρας αλλά και η ελαφρώς μακρύτερη καρότσα σε όλους τους τύπους καμπίνας.
Μέσα στην καμπίνα ξεχωρίζει η ανανεωμένη σχεδίαση του πάνω τμήματος του ταμπλό, με νέο οριζόντιο πίνακα οργάνων. Στον εξοπλισμό προσφέρεται και το Toyota Touch, μία μονάδα πολυμέσων, με έγχρωμη οθόνη αφής 6.1” και πληθώρα δυνατοτήτων για τον οδηγό, όπως ο έλεγχος του ηχοσυστήματος και των ρυθμίσεων του αυτοκινήτου, η συνδεσιμότητα με USB, Bluetooth και i-pod/mp3 players και, φυσικά, την προβολή της κάμερας οπισθοπορίας για εύκολο και ασφαλές παρκάρισμα.  .
Τα επίπεδα εξοπλισμούείναι πέντε: Standard, Comfort, Special Edition, Cruiser και Tornado.

Επιπλέον, προσφέρονται τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις τύπους αμαξώματος, δύο κινητήρες, μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση 2WD ή 4WD.
Με την προσθήκη ενός Φίλτρου Σωματιδίων Πετρελαίου - Diesel Particulate Filter (DPF) και οι δύο κινητήρες 2.5 D-4D και 3.0 D-4D του Hilux 2012 πληρούν τις προδιαγραφές EURO 5, γεγονός που επιτρέπει πλέον τη χρήση τους και στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Με την εισαγωγή ενός υπερσυμπιεστή μεταβλητών πτερυγίων, τα μοντέλα Hilux 2012 2WD 2.5 D-4D ωφελούνται από την αύξηση της ισχύος και της ροπής  Συγκεκριμένα, ο κινητήρας παράγει τώρα ενισχυμένη ιπποδύναμη 144 hp (από 120 hp).
Οι κινητήρες 4WD 2.5 και 3.0 D-4D, αντίστοιχα, έχουν διατηρήσει τις επιδόσεις των 144hp-171hp ισχύος και των 343-360Νμ ροπής, αλλά επωφελούνται της σημαντικής μείωσης των επιπέδων κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube