Toyota Mark X GRMN για την ιαπωνική αγορά

Toyota Mark X GRMN για την ιαπωνική αγορά

Πισωκίνητο sport sedan περιορισμένης παραγωγής με ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

Η Toyota παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το Mark X GRMN, ένα πισωκίνητο sport sedan περιορισμένης παραγωγής 350 μονάδων αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά. Μια αντίστοιχη έκδοση του μοντέλου με παρόμοια εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά είχε παρουσιαστεί και το 2015, όμως τότε η παραγωγή ήταν περιορισμένη μόλις σε 100 αντίτυπα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V6 κινητήρας 3,5 λίτρων (2GR-FSE) με απόδοση 318 PS και 38,7 kgm ροπής, ο οποίος στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

To μοντέλο βασίζεται στη δεύτερη γενιά του Mark Χ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και ανανεώθηκε το 2012, η οποία μοιράζεται την πισωκίνητη πλατφόρμα με την προηγούμενη γενιά Lexus GS και το Toyota Crown. Η έκδοση GRMN συνδυάζει άνετους χώρους με την "περιποίηση" του τμήματος Gazoo Racing της Toyota σε σασί, ανάρτηση, τιμόνι και σύστημα ηλεκτρονικής ευστάθειας.

Εμφανισιακά, το αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, διαχύτη και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης είναι ταιριαστό με τον sleeper χαρακτήρα του μοντέλου, όμως σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά σώμματα εμπρός, είναι ασύμβατες με τα ευρωπαϊκά γούστα. Οι σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών της BBS φορούν ελαστικά 235/40 R19 εμπρός και 255/35 R19 πίσω, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ανθρακονημάτινη οροφή η οποία αφαιρεί 10kg από το βάρος.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε bucket καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα οι οποίες προδίδουν τον σπορ προσανατολισμό του κατα βάση οικογενειακού μοντέλου.

Η τιμή του Toyota Mark X GRMN στην Ιαπωνία ξεκινά από ¥5.130.000, δηλαδή λίγο πάνω από $47.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube