Toyota GR Super Sport: Θα έχει πάνω από 1.000 PS!

Toyota GR Super Sport: Θα έχει πάνω από 1.000 PS!

Tο υπεραυτοκίνητο της Toyota Gazoo Racing θα χρησιμοποιεί plug-in hybrid σύστημα κίνησης.

Το πρώτο υβριδικό υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής της Toyota Gazoo Racing - το Toyota GR Super Sport - αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και πληθαίνουν οι πληροφορίες στο διεθνή τύπο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Αρχικά, η έκδοση δρόμου του GR Super Sport που είδαμε για πρώτη φορά το 2018 σε μορφή πρωτοτύπου και το 2020 ως καμουφλαρισμένο μοντέλο προπαραγωγής, ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στη νέα κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH) της FIA, όμως οι κανονισμοί άλλαξαν και πλέον επιτρέπουν τετρακίνητα και υβριδικά αγωνιστικά μοντέλα χωρίς αντίστοιχη έκδοση παραγωγής. Οι περιορισμοί κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για μέγιστη ισχύ 680 PS (500 kW), ελάχιστο βάρος 1.030 kg και μέγιστο μήκος 5.000mm.

Η αλλαγή των κανονισμών σημαίνει πως η Toyota δεν χρειάζεται να κυκλοφορήσει το μοντέλο, όμως οι επενδύσεις που έχουν γίνει και η ανάγκη της ιαπωνικής φίρμας για μια ναυαρχίδα στο κομμάτι των επιδόσεων οδήγησαν στη συνέχιση της εξέλιξής του.

Απελευθερωμένο από τους περιορισμούς της FIA, το GR Super Sport θα χρησιμοποιεί plug-in hybrid σύστημα κίνησης από το απερχμενο αγωνιστικό TS050 Hybrid (LMP1) και όχι από το καινούργιο GR010 Hybrid (LMH). Αυτό θα αποτελείται από κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo V6 2,4 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 1.000 PS! Έτσι, το υπεραυτοκίνητο της Toyota θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes-AMG Project One και η Aston Martin Valkyrie.

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για περιορισμένη παραγωγή 20 μονάδων αλλά υπάρχει πιθανότητα να δούμε και περισσότερα κομμάτια. Όπως και να έχει, η τιμή θα είναι σίγουρα αρκετά υψηλή, δεδομένου του χαρακτήρα και των επιδόσεων της κατασκευής. Μπορεί οι παραγγελίες για το Toyota GR Super Sport να μην έχουν ανοίξει ακόμα, όμως η ιαπωνική φίρμα δημοσίευσε πρόσφατα ένα ερωτηματολόγιο για τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube