Toyota Gazoo: Έρχονται τα Yaris και GT86 GR Sport

Toyota Gazoo: Έρχονται τα Yaris και GT86 GR Sport

Η κατοχύρωση σημάτων στην Ευρώπη από την Gazoo Racing υποδηλώνει την προσεχή επέκταση του σπορ βραχίονα της Toyota στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο σπορ βραχίονας Gazoo Racing της Toyota πρόκειται να επεκταθεί στην Ευρώπη, αν λάβουμε υπόψη την κατοχύρωση του σήματος «GR Sport» για τα Yaris και GT86. Οπότε αν το παραπάνω σήματα υποδηλώνουν τα αντίστοιχα hot μοντέλα παραγωγής, τότε πρέπει να περιμένουμε το περιορισμένης έκδοσης Yaris GRMN να ακολουθηθεί από ένα πιο μαζικό σπορ σουπερμίνι που θα αναβαθμιστεί από την Gazoo Racing, καθώς και μια σκληροπυρηνική έκδοση της GT86.

Η εξέλιξη αυτή ταιριάζει με το στόχο της Toyota να ισχυροποιηθεί η Gazoo Racing, με την επερχόμενη Supra να φοράει τα σήματά της. Επίσης, αναμενόμενο είναι ένα Yaris GR-Sport, με σπορ κοσμητικά στοιχεία, εμπνευσμένα από το περιορισμένης παραγωγής Yaris GRMN.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris GRMN

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τόσο το GT86 όσο και το Yaris από την Gazoo Racing θα αναβαθμιστούν σε απόδοση σε σχέση με τα μοντέλα του «συρμού». Αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην περίπτωση του Yaris, η ισχύς θα βρίσκεται κάτω από τα 212 άλογα και σαφώς κάτω από τα 31 χιλιάρικα του GRMΝ.
 

Toyota Yaris GRMN
Το εκρηκτικό Yaris φωνάζει από μακριά ότι έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον ενθουσιώδη οδηγό. Δυστυχώς όμως η παραγωγή του περιορίστηκε σε μόλις 600 κομμάτια. και η τιμή του ήταν €30.900 (Γερμανία).


Από την άλλη, μια GT86 με σήματα GR θα προέκυπτε κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του υφιστάμενου μοντέλου. Επομένως, η έκδοση GR θα μπορούσε να λανσαριστεί μια και καλή με την GT86 της δεύτερης γενιάς, η οποία δεν θα αργήσει να λάβουμε ως δεδομένο ότι ο κύκλος ζωής της γενιάς ενός μοντέλου είναι 7ετής -η υφιστάμενη GT86 λανσαρίστηκε το 2012. Αυτό μάλιστα, θα βοηθούσε στη διαφοροποίηση του αυτοκινήτου από το μηχανικά πανομοιότυπο Subaru BRZ που κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία των δύο ιαπωνικών εταιρειών.
 

Toyota Gazoo Super Sport
Το Gazoo GR Super Sport δεν ήταν απλώς εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά LMP1, αλλά χρησιμοποιούσε το ίδιο ανθρακονημάτινο σασί ως βασική δομή. Και φορούσε έναν βενζινοκινητήρα 2.4 V6, σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα. 


Η Toyota μας έδωσε μια γεύση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη GT86, σενιαρισμένη από την Gazoo Racing, με το πρωτότυπο GR HV που αποκαλύφθηκε στο περυσινό Tokyo Auto Show. Η Toyota μας παρουσίασε επίσης μια εκδοχή ενός σούπερκαρ με σήματα GR, υπό την ονομασία Gazoo GR Super Sport. Ένα αυτοκίνητο ήταν σχεδιασμένο για να εισέλθει και στον κόσμο του motorsport, ειδικά αφού επετράπη η συμμετοχή αυτοκινήτων που βασίζονται στα hypercar στο Le Mans.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube