Θα κυνηγήσει νέο ρεκόρ στο Nürburgring το νέο Honda Civic Type R; [video]

Θα κυνηγήσει νέο ρεκόρ στο Nürburgring το νέο Honda Civic Type R; [video]

To νέο Ηonda Civic Type R εντοπίστηκε καμουφλαρισμένο να πραγματοποιεί τον πρώτο του γύρο στο Nürburgring.

Το νέο Honda Civic Type R πραγματοποίησε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής γύρο του στο Nürburgring. Όπως είναι φυσικό η Ηonda φρόντισε να το καμουφλάρει μην αποκαλύπτοντας όλες τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες. 

Στο εμπρός μέρος αυτό που παρατηρεί κανείς σχεδιαστικά είναι μια μεγάλη τραπεζοειδής εισαγωγή στο κάτω μέρος της πρόσοψης με δύο επιπρόσθετους μικρούς αεραγωγούς εκατέρωθεν της. Στο πλάι το αυτοκινήτου διακρίνονται τα φρένα της Brembo με κόκκινες δαγκάνες και οι ζάντες πέντε ακτίνων σχήματος «V». Tο πίσω μέρος εξακολουθεί να κοσμεί το λογότυπο Type R και μία μεγάλη αεροτομή, η οποία όμως αυτή τη φορά έχει τοποθετηθεί πιο ψηλά. Τέλος, ο ανανεωμένος όπως φαίνεται προφυλακτήρας φιλοξενεί τρεις απολήξεις εξάτμισης με την κεντρική να είναι η μεγαλύτερη σε διάμετρο.

New Type R

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί αναμένεται να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 4κύλινδρου δίλιτρου μοτέρ απόδοσης 320 PS που χρησιμοποιείται στο τωρινό Type R. Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία για την απόδοσή του μοτέρ, από το video που απεικονίζει το νέο Type R στον πρώτο του γύρο στο Nürburgring, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το μοτέρ έχει εντυπωσιακό ήχο.

Η παρουσία του νέου Type R στο Nürburgring πέρα από την εξέλιξη του μπορεί να προϊδεάζει για μια εκ νέου προσπάθεια της Honda να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των προσθιοκίνητων. Ρεκόρ που έχασε από το Renault Mégane RS Trophy-R το οποίο σημείωσε χρόνο 7’40”100. Υπενθυμίζουμε ότι το γαλλικό καυτό χάτσμπακ έκλεψε τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου στο Nürburgring από το Civic Type R FK8. Οπότε είναι πολύ πιθανό με τη νέα γενιά του Type R, η Honda να προσπαθήσει να σπάσει το 7’40” και να πετύχει ένα νέο ρεκόρ πριν λανσάρει το μοντέλο στην αγορά.  

Για την ευρωπαϊκή αγορά το Civic Type R θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Honda που θα χρησιμοποιεί αμιγώς βενζινοκινητήρα. Η πιο γρήγορη έκδοση του νέου Civic αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

[Πηγή: civic11forum.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube