Τελευταίες δοκιμές για τη νέα Porsche Macan στη νότια Αφρική [video]

Τελευταίες δοκιμές για τη νέα Porsche Macan στη νότια Αφρική [video]

Σε υψόμετρο 3.400 μέτρων στο Lethoso ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το κονβόι.

Μπορεί όταν ακούμε τη λέξη Porsche το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η 911, αλλά η Macan είναι αυτή που έχει εξελιχθεί στο best seller της εταιρείας και γεμίζει τα ταμεία με ζεστό χρήμα.

Ενόψει της παρουσίασης της ανανεωμένης έκδοσης του 2019, το αυτοκίνητο δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στη νότιο Αφρική και συγκεκριμένη στην περιοχή του Lethoso και σε υψόμετρο 3.400 μέτρων (!).
Πέρα από τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα είναι περιορισμένης έκτασης στο εξωτερικό, με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο εσωτερικό θα δούμε πολλά επανασχεδιασμένα στοιχεία με σημαντικότερο ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης οι πληροφορίες του οποίου θα προβάλλονται σε μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής «δανεισμένη» από τα τελευταία μοντέλα της VW. 

mac

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη, κάτω από το καπό της Macan θα υπάρχει ο βασικός δίλιτρος κινητήρας βενζίνης που όμως πλέον θα αποδίδει μια ισχύ κοντά στους 300 ίππους από τους 252 που γνωρίσαμε.
Το νέο, λοιπόν, φέρνει μαζί της η νέα Porsche Macan; To A και το Ω των αλλαγών που «κουβαλά» έχει να κάνει με την ανανεωμένη γκάμα κινητήρων που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου. Έτσι, στη βάση της πυραμίδας θα υπάρχει και τώρα ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας των Γερμανών με τη διαφορά, όμως, ότι θα αποδίδει 300 αντί για 252 ίππους.
Την ίδια στιγμή η έκδοση S θα κρύβει κάτω από το καπό της τον V6 κινητήρα που θα αποδίδει 355 ίππους.

mac1

Τέλος, η κορυφαία έκδοση turbo θα αποδίδει 40 ίππους περισσότερους από την υπάρχουσα με την ισχύ να φτάνει τους 434 ίππους.
Στις πληροφορίες – που διαρρέουν ελεγχόμενες και με το σταγονόμετρο – δεν αναφέρεται κάτι για ντίζελ εκδόσεις ούτε για υβριδικές, δίχως αυτό βέβαια να αποκλείει την ύπαρξή τους.
Αναβαθμίσεις θα έχουμε επίσης και στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και στο σύστημα ανάρτησης, όπως και στα φρένα.

mac2

Η καινούργια Macan αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κίνα μέχρι το τέλος του μήνα, όπου και σημειώνει έναν σημαντικό όγκο πωλήσεων. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Macan έχει «γράψει» από το 2014 που παρουσιάστηκε πάνω από 350.000 πωλήσεις, όντας το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Porsche.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube