Τελευταίες δοκιμές για τη McLaren P1 [+video]

Τελευταίες δοκιμές για τη McLaren P1 [+video]

Το κορυφαίο supercar της McLaren είναι σχεδόν έτοιμο. Η εταιρία αποφάσισε να μας το υπενθυμίσει δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την Ρ1 καμουφλαρισμένη, στις τελευταίες της δοκιμές στην πίστα. Αποκτάμε έτσι μια καλή εικόνα για την τελική της μορφή, κυρίως όμως, απολαμβάνουμε το πώς θα ακούγεται!

Σε σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2012, η McLaren P1 παραγωγής έχει λίγο διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με περισσότερους αεραγωγούς, και πιο πυκνή γρίλια στο πίσω μέρος, από την οποία όμως και πάλι θα φαίνονται τα «σπλάχνα» της. Η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της καμουφλαρισμένης McLaren P1 είναι μάλλον το ίδιο το καμουφλάζ της. Δεν πρόκειται για τυχαία ασπρόμαυρα σχέδια, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά για τα σχεδιαγράμματα γνωστών πιστών από όλο τον κόσμο. Μίλησε κανείς για προσοχή στη λεπτομέρεια;

Δυστυχώς, η McLaren μπορεί να πρόσεξε τόσο την εμφάνιση, αλλά δεν αποκάλυψε ουσιαστικά στοιχεία για τις προδιαγραφές της P1. Πηγές μας αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιεί τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3.8 V6 της McLaren 12C σε συνδυασμό με ένα σύστημα «KERS», με συνδυασμένη ισχύ άνω των 750 PS. Αναμένεται δε η αναλογία κιλών/ίππο να μην ξεπερνά το 1,7. Παρά το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό νούμερο, οι άνθρωποι της McLaren ισχυρίζονται ότι δεν επιδιώκουν να φτιάξουν το γρηγορότερο ή το δυνατότερο αυτοκίνητο της αγοράς, αλλά το καλύτερο οδηγικά.

Η McLaren P1 θα παραχθεί σε 500 κομμάτια, με τιμή γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Πριν ξεκινήσετε να μαζεύετε χρήματα ώστε να έχετε έτοιμο το απαραίτητο κεφάλαιο μέχρι τα τέλη του 2013 που θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, δείτε παρακάτω το βίντεο.

[Πηγή McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube