Teaser για το νέο Tata Kite

Teaser για το νέο Tata Kite

Το Kite θα είναι το νέο μίνι της ινδικής Tata και ιδιοκτήτη της Jaguar με το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει την εμπορική απόβασή της στην Ευρώπη από το 2016.

Το χάτσμπακ Tata Kite, το νέο μοντέλο της ινδικής εταιρείας στη μίνι κατηγορία, θα αποκαλυφθεί πλήρως τον προσεχή Δεκέμβριο. Πριν από λίγες ημέρες, η Tata έδωσε «λάθρα» στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από το νέο Kite, μέσω του προωθητικού video για το νέο πρεσβευτή της φίρμας, τον Lionel Messi.

To δεύτερο teaser, που αυτή τη φορά δημοσιοποιήθηκε πιο επίσημα και με τη μορφή ενός σχεδίου του μίνι χάτσμπακ, μας δίνει μια σαφέστερη ιδέα για τι πρέπει να περιμένουμε. Το νέο Kite που στις αναδυόμενες αγορές θα έχει να αντιμετωπίσει το Hyundai i10 και το Suzuki Celerio υιοθετεί νεανικό ντιζάιν, αλλά και προτάσσει το DNA της Tata: H «μάσκα-χαμόγελο με το “ανθρώπινο” πρόσωπο παραμένει, αλλά τα φανάρια και ο προφυλακτήρας έχουν γίνει αιχμηρά,

Η βασική σιλουέτα του είναι συγγενής με αυτή του Indica eV2, με το οποίο εξάλλου μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα, αλλά το ντιζάιν στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος και οι γυάλινες επιφάνειες έχουν πιο μοντέρνα όψη. Στο πίσω μέρος τοποθετήθηκαν φανάρια ενός σώματος αντί των τριπλών περίτεχνων του Indica.

Οι φωτογραφίες scoop αποκαλύπτουν ένα φρέσκο εσωτερικό, με καθαρή και κομψή κεντρική κονσόλα και τιμόνι με ενσωματωμένες λειτουργίες.

Το νέο Tata Kite που θα βασίζεται σε μια βαριά αναθεωρημένη πλατφόρμα X10 το πιθανότερο είναι ότι στην γκάμα των κινητήρων του θα διαθέτει δύο μοτέρ: Ένα νέο 1.000άρι 3κύλινδρο βενζίνης και ένα 1,2λιτρο επίσης 3κύλινδρο τουρμποντίζελ.

Το Kite είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η Tata θα ξεκινήσει πιθανότατατα τη σοβαρή είσοδό της στην Ευρώπη, οπότε και αναμένουμε την ευρωπαϊκή έκδοση του ινδικού μίνι να ντεμπουτάρει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016.

[Πηγή φωτογραφίες scoop RushLane]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube