Tata Tiago.ev: Ηλεκτροκίνηση για το λαό

Tata Tiago.ev: Ηλεκτροκίνηση για το λαό

To Τata Tiago.ev είναι ένα μικρό ηλεκτρικό χάτσμπακ για την αγορά της Ινδίας, με αυτονομία 315 km και τιμή αγοράς μόλις €10.000.

Ο Ινδός κατασκευαστής που φημίζεται για τις προσιτές αυτοκινητικές προτάσεις του παρουσίασε το Tata Tiago.ev, ένα μικρό ηλεκτρικό χάτσμπακ με μήκος 3.769 mm που αποτελεί ίσως, το πιο προσιτό εισιτήριο για τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Το Tiago.ev είναι διαθέσιμο με δύο μεγέθη μπαταρίας. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 19,2 kWh που του προσφέρει 255 km αυτονομίας και συνδυάζεται με ένα μοτέρ 61 PS και 110 Νm ροπής.

Οι αγοραστές μπορούν ωστόσο να αναβαθμίσουν σε μεγαλύτερη 24 kWh, που αυξάνει την αυτονομία σύμφωνα με το εργοστάσιο στα 315 km. H μεγαλύτερη μπαταρία τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον εμπρός άξονα απόδοσης 75 PS και 114 Nm ροπής.

Tata Tiago.ev

Το Tiago.ev μπορεί να φορτίσει ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού σε ρεύμα AC με 3,3 ή 7,2 kW και μπορεί να προσθέσει 110 km αυτονομίας σε περίπου 30' με ταχεία φόρτιση DC 50 kW. Η Tata δεν ανακοινώνει χρόνο για το 0-100 km/h αλλά μας πληροφορεί ότι το σπριντ για τα 60 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 6".

Οι πωλήσεις του Taigo.ev θα ξεκινήσουν στην τοπική αγορά τον Οκτώβριο με τιμή εκκίνησης τα περίπου €10.000.

Μπορεί το μικρό χάτσμπακ να προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας, αποδεικνύει όμως ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να γίνει προσιτή και να εξαπλωθεί και στις λιγότερο αναπτυγμένες αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube