Taraschi Berardo: Ιταλικό σπορτσκαρ βασισμένο στην BMW i8 [video]

Taraschi Berardo: Ιταλικό σπορτσκαρ βασισμένο στην BMW i8 [video]

Μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό επιστρέφει με ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Η Taraschi, μια ιταλική εταιρεία που ήταν ενεργή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταξύ 1947 και 1963, επιστρέφει στο αυτοκινητιστικό στερέωμα παρουσιάζοντας ένα νέο σπορτσκαρ περιορισμένης παραγωγής - το Berardo.

Το μοντέλο που φέρει το όνομα του ιδρυτή Berardo Taraschi (υπεύθυνος της αναβίωσης είναι ο γιος του, Tazio Taraschi) έκανε πρεμιέρα στο μουσείο αυτοκινήτο στο Τορίνο. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα είναι εμπνευσμένο από το Giaur 750 Champion Sport, ένα αγωνιστικό μονοθέσιο του 1953.

Taraschi Berardo

Όπως θα έχουν καταλάβει οι πιο παρατηρητικοί, ως βάση για το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε η BMW i8 - κάτι που είναι εμφανές από τις αναλογίες, τις πόρτες τύπου butterfly, τα παράθυρα και την 2+2 καμπίνα η οποία όμως έχει αποκτήσει εντελώς νέα υλικά επενδύσεων για ένα πιο εξωτικό look.

Το plug-in hybrid σύστημα κίνησης συνδυάζει τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτωρν με ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να έχει αυξηθεί σε 420 PS, 470 PS ή 526 PS ανάλογα με την έκδοση. Η ταχύτερη έκδοση επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,9" και έχει τελική ταχύτητα 280 km/h.

Το Taraschi Berardo είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με τιμή που ξεκινά από τα €800.000. Να θυμίσουμε πως η παραγωγή της BMW i8 ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020, μετά από 6 χρόνια και 20.500 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως ως βάση για το ιταλικό σπορτσκαρ θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα του βαυαρικού μοντέλου από την αγορά των μεταχειρισμένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τελευταία BMW i8 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube