Το ταχύτερο πετρελαιοκίνητο supercar

Το ταχύτερο πετρελαιοκίνητο supercar

Το Iceni της Trident κάνει 0-100 km/h σε 3,9 sec, έχει τελική 306 km/h και αυτονομία έως 3.218 km.

Η βρετανική Trident ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η παγκόσμια διάθεση του Iceni με τιμή εκκίνησης 116.000 ευρώ.

To Iceni προσφέρεται με τρεις τύπους αμαξώματος: Iceni (roadster), Iceni Magna (fastback) και Iceni Venturer (shooting break). Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας V8 turbodiesel 6,6 λίτρων απόδοσης 400 ίππων και 96,4 kgm ροπής, και σύμφωνα με την Trident χαρίζει στο Iceni τον τίτλο του “ταχύτερου πετρελαιόκινητου supercar” στον κόσμο. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h απαιτούνται 3,9 sec. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 306 km/h.

Πέρα από την στάνταρ έκδοση, το Iceni προσφέρεται προαιρετικά και με τέσσερα πακέτα εξοπλισμού και βελτίωσης (Track Performance, Premium Upgrade, Performance Upgrade και Luxury Upgrade). Ta Premium και Luxury Upgrade ασχολούνται μόνο με τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού, ενώ τα Performance και Track Performance αυξάνουν την απόδοση του κινητήρα και βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Πιο συγκεκριμένα, όταν εφοδιάζεται με το Performance Pack ο 6.6 V8 turbodiesel αποδίδει 436 ίππους και 131,5 kgm ροπής, ενώ όταν φέρει το Track Performance η ισχύς φτάνει τους 669 ίππους και η ροπή τα 145,4 kgm.

Ο κινητήρας πέρα από απλό πετρέλαιο μπορεί να καταναλώσει και βιοκαύσιμο. Ακόμα, τα 4,1 lt/100 km μέσης κατανάλωσης που ανακοινώνει ο κατασκευαστής επιτυγχάνονται χάρη στην μακριά κλιμάκωση των τελευταίων σχέσεων του κιβωτίου και σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 84 λίτρων χαρίζει αυτονομία 2.049 km. Για να καταλάβετε πόσο μακριά είναι η έκτη σχέση του κιβωτίου, το Iceni μπορεί να κινείται με 113 km/h με τον κινητήρα να λειτουργεί στις 980 r.p.m.. Επιπλέον, όταν "ρολλάρει" με 50 km/h η μέση κατανάλωση πέφτει στα 2,6 lt/100km και η αυτονομία εκτοξεύεται στα 3.218 km.

[Πηγή: Trident]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube