Τα προεόρτια της Aston Martin DBS 770 Ultimate [video]

Τα προεόρτια της Aston Martin DBS 770 Ultimate [video]

Το τέλος της DBS έφτασε. Και η Aston Martin με την DBS 770 Ultimate ετοιμάζεται να προσφέρει ένα κύκνειο άσμα, σε περιορισμένη παραγωγή αλλά αντάξιο της ιστορίας της.

Δεν γνωρίζουμε αν απομένουν μέρες ή εβδομάδες, το σίγουρο όμως είναι πως πολύ σύντομα η Aston Martin θα τραβήξει την κουρτίνα, αποκαλύπτοντας την τελευταία και πιο απόλυτη έκφανση της DBS. Η DBS 770 Ultimate αποκαλείται από τους ίδιους ως η «ναυαρχίδα που θα τα ξεπεράσει όλα», με βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά και αρκετές διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό της. 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 499 αντίτυπα, με την εταιρεία όμως να μην έχει δώσει, μέχρι στιγμής, ιδιαίτερες πληροφορίες. Πριν λίγες ώρες, ωστόσο, αποκάλυψε μία φωτογραφία teaser, καθώς και ένα video στο επίσημο κανάλι της στο YouTube. Ενδιαφέρουσα πινελιά σε αυτό η «βαριά» σκοτεινή ατμόσφαιρα και η απαγγελία του ποιήματος της Emily Bronde, the night is darkening round me. 

Αναφορικά με τον κινητήρα, αναμένεται κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων, αντάξια του τέλους εποχής των συμβατικών συνόλων. Η ισχύς της δύσκολα θα φτάσει στα επίπεδα των Aston Martin Valhalla (950 PS) και Valkyrie (1.176 PS), υπολογίζεται όμως πως θα ξεπεράσει τις τιμές του απλού μοντέλου, καθώς και αυτές της DBS Superleggera. 

Αντίστοιχα δεν υπάρχει καμία αναφορά για την τιμή. Με βάση όμως τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης και την περιορισμένη παραγωγή που θα ακολουθήσει, αναμένεται σημαντική άνοδος και ταυτόχρονα αυξημένη ζήτηση. Όλα αυτά τα ερωτηματικά μένει να απαντηθούν. Λίαν συντόμως, καθώς η Aston Martin έχει ορίσει ως ημερομηνία αποκάλυψης της DBS 770 Ultimate τις αρχές του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube