Τα μελλοντικά Opel MPV θα μοιάζουν με crossover

Τα μελλοντικά Opel MPV θα μοιάζουν με crossover

Μέσα στην επόμενη τριετία θα παρουσιαστούν τα «περιπετειώδη» MPV της Opel που θα υιοθετούν σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από crossover

Μαζί με την ανακοίνωση για την έναρξη της εμπορικής διάθεσης της επόμενης γενιάς του Opel Astra το φθινόπωρο του 2015, ο CEO της Ευρωπαϊκής G.M. (Opel/Vauxhall) Dr. Karl-Thomas Neumann ανέφερε ότι, η επόμενη γενιά των Meriva και Zafira θα δανειστεί σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από την κατηγορία των crossover, με σκοπό να διευρύνουν τον εμπορικό τους αντίκτυπο.

Και συνέχισε λέγοντας “Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι τα τωρινά Zafira και Meriva πουλάνε καλά. Γνωρίζουμε όμως ότι η κατηγορία των MPV συρρικνώνεται, την στιγμή που αυτή των SUV διογκώνεται. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μια τέτοια ευκαιρία. Η ιδιοκτησία ενός μεγάλου ή πρακτικού SUV που εκπέμπει 95 gr/km CO2 δεν είναι κάτι το εφικτό. Παίρνοντας όμως λίγο από το σχεδιαστικό στιλ των SUV και δημιουργώντας ένα MPV crossover με ορισμένες από αυτές τις πτυχές, είναι μία λύση. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να είναι μοντέρνα, αστικά και περιπετειώδη, και ίσως είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου την κατηγορία των MPV”.

Τέλος, ανέφερε ότι η νέα πλατφόρμα που θα “χτιστούν” τα δύο αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα, σε κατηγορίες που μπορούν να πετύχουν. Εάν υπάρξει εμπορικός χώρος σε κατηγορίες μοντέλων διαφορετικού μεγέθους, τιμής ή αμαξώματος, είναι κάτι που θα εξεταστεί.

Η εξέλιξη των δύο μοντέλων έχει ξεκινήσει ήδη, γίνεται σε συνεργασία με τον όμιλο PSA (Peugeot/Citroën) και θα βρίσκονται στην αγορά μέσα στην επόμενη τριετία.

[Πηγή: WhatCar?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube