Tα ηλεκτρικά μοντέλα της Alpine θα φέρουν τεχνολογία της Formula 1

Tα ηλεκτρικά μοντέλα της Alpine θα φέρουν τεχνολογία της Formula 1

Σε αναζήτηση της μέγιστης αποδοτικότητας για τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα, η Alpine έχει αναθέσει στην ομάδα Formula 1 την αεροδυναμική εξέλιξη τους.

Alpine

Mέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Alpine θα λανσάρει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Μιας και λίγες είναι οι μάρκες πού έχουν αγωνιστικό παρακλάδι να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο κατασκευαστής σκοπεύει να εφοδιάσει τα νέα του μοντέλα με τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η ομάδα Formula 1. 

O τεχνικός διευθυντής της ομάδας F1 της Alpine, Matt Harman, ανέφερε στο Autocar ότι το τμήμα αεροδυναμικής του Εnstone ήδη έχει ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ για ένα αυτοκίνητο δρόμου της μάρκας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αρέσει πολύ στους μηχανικούς μας να ξεφεύγουν για λίγο από το κόσμο της F1 και να δουλεύουν πάνω σε αυτοκίνητα παραγωγής και είναι βέβαιο ότι στο μέλλον τα μοντέλα της Alpine θα φέρουν τεχνολογία από τις πίστες της F1 και πέρα από το αεροδυναμικό κομμάτι».

Αlpine

Φήμες θέλουν το πρότζεκτ για το οποίο μίλησε ο Harman να είναι η καυτή έκδοση του Renault 5 το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024. Στην συνέχεια, το 2025, το Dieppe θα προσθέσει στην γκάμα του ένα crossover, ενώ τo τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine θα είναι ο αντικαταστάτης του A110, o οποίος θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Lotus.

Aπό πλευράς του, ο CEO της Alpine, Laurent Rossi μιλώντας στο Autocar τόνισε «θέλουμε να μεταφέρουμε την τεχνολογία των μπαταριών της Formula 1 στα μοντέλα μας, μιας και οι συσσωρευτές στα μονοθέσια αλλά και στα αυτοκίνητα παραγωγής λειτουργούν γύρω από τις ίδιες αρχές».

Κλείνοντας, ο Ηarman ανέφερε ότι με την συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτέρ και των συσσωρευτών, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εποχή στην οποία δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube