Suzuki: Το επόμενο SUV της θα βασίζεται στο Swift

Suzuki: Το επόμενο SUV της θα βασίζεται στο Swift

Πληροφορίες θέλουν την Suzuki να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της με ένα μικρό SUV, το Swift Cross που θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Suzuki Swift

Η δημοτικότητα των μικρών SUV είναι αδιαμφησβήτητη και η Suzuki από ότι φαίνεται θέλει να δυναμώσει την παρουσία της στην κατηγορία, διεκδικώντας ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο.

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Suzuki να εξελίσσει ένα SUV που θα προστεθεί στην γκάμα της επόμενης γενιάς του Swift. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι οι φήμες το θέλουν να βασίζεται στο Swift Sport.

Tο νέο Swift αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας Heartect της Suzuki. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα διαφέρει αρκετά τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχεδίαση συγκριτικά με τον σημερινό μοντέλο.

Suzuki Ignis

Η έκδοση Sport του ιαπωνικού χάτσμπακ θα εξοπλίζεται με ένα σύνολο παρόμοιας φιλοσοφίας με τον 1.4 τούρμπο του σημερινού Swift, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. H πικάντικη έκδοση του νέου Swift φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2023.

Η πλατφόρμα και το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης του Swift Sport αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για το Swift Cross, που θα κάνει ντεμπούτο το 2024. Mαζί με το όνομα Cross το Swift θα αποκτήσει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, γλίστρες και άλλες εξωτερικές λεπτομέρειες που θα τονίζουν έναν πιο SUV χαρακτήρα του.

Ο σπιρτόζικος τούρμπο 1,4 λίτρων πιστεύομε ότι θα ταιριάζει γάντι με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Swift Cross προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις από τον ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων της βασικής έκδοσης του Swift.

Suzuki Swift AllGrip

Το Suzuki Swift διατηρεί μια μακροχρόνια σχέση με την τετρακίνηση και δεν αποκλείεται το νέο μικρό SUV να αποκτήσει το σύστημα τετρακίνησης AllGrip, για ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Το Swift Cross θα τοποθετηθεί στην γκάμα του ιάπωνα κατασκευαστή ανάμεσα στο Ignis και το μεγαλύτερο Vitara.

Ένα άλλο σενάριο θέλει το νέο μικρό ιαπωνικό SUV να είναι ένα υβριδικό Toyota Yaris Cross, φορώντας όμως τα σήματα της Suzuki. Oι δύο εταιρίες πράττουν κάτι παρόμοιο με το Suzuki Swace και το Suzuki Across, τα οποία βασίζονται στα Toyota Corolla Sport Tourer και Toyota RAV4 αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη της Suzuki. To αν οι εικασίες για τον ερχομό του Swift Cross θα επαληθευθούν θα το δείξει το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube