Superformance MKIII-R Cobra: Συνδυάζει ρετρό εμφάνιση και εκρηκτικό χαρακτήρα

Superformance MKIII-R Cobra: Συνδυάζει ρετρό εμφάνιση και εκρηκτικό χαρακτήρα

Εμπνευσμένη από το θρυλικό μοντέλο του Carroll Shelby.

Η αμερικανική εταιρεία Superformance παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα που αποτελεί μια μετενσάρκωση της Shelby AC Cobra του 1965. H MKIII-R Cobra όπως ονομάζεται, είναι ένα kit car με ρετρό εμφάνιση και σύγχρονα μηχανικά μέρη. Εδώ να σημειώσουμε πως η Superfromance παράγει τις MKIII-R με ειδική άδεια από τον Carroll Shelby, οπότε η ομοιότητα δεν είναι καθόλου τυχαία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποστολή στην Hillbank, εκεί που φτιάχνονται γνήσια continuation models Ford GT40 και Shelby Cobra

Ο σχεδιασμός διαφέρει από τη γνήσια Cobra όσον αφορά τα αεροδυναμικά βοηθήματα (σπλίτερ, διαχύτης κτλ), τα υπερφουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά με ενσωματωμένους αεραγωγούς και την εσοχή πάνω από την οβάλ γρίλια. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να παραγγείλει το αυτοκίνητο σε όποια εξωτερική απόχρωση θέλει, με ή χωρίς τις αγωνιστικές ρίγες. Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί 18" με φαρδιά ελαστικά, οι ακάλυπτες εξατμίσεις στο προφίλ και τα φώτα LED. 

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι λιτή, με αναλογικά όργανα και δερμάτινη επένδυση σε ταμπλό και καθίσματα "γαλλικού τύπου".

Superformance

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από fiberglass και βασίζεται σε σωληνωτό σασί από χάλυβα. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη με ελατήρια της Bilstein ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους με τετραπίστονες ή εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες πίσω. 

Το αυτοκίνητο της παρουσίασης φορά V8 κινητήρα της Ford με βελτιώσεις από την Roush ο οποίος αποδίδει 510 PS και 700 Nm. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη, το πλαίσιο μπορεί να δεχθεί μια γκάμα από κινητήρες V8 της Ford με χωρητικότητα 4,9, 5,7, 7,0 ή ακόμα και 7,5 λίτρων οι οποίοι συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο Tremec 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο 4 σχέσεων της Ford. Σε όλες της περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Όσο για το κόστος, η τιμή του μοντέλου χωρίς τον κινητήρα ξεκινά από τα $79.900 (€73.870) ενώ μπορεί να αυξηθεί σημαντικά αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει από τη μακριά λίστα του έξτρα εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Shelby AC Cobra 1963-1966

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube