Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Škoda Fabia

Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Škoda Fabia

H τρίτη γενιά του Fabia έχει στόχο μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Η τρίτη γενιά του Škoda Fabia θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού την χρονιά που μας έρχεται, ενώ θα βρίσκεται στις εκθέσεις της φίρμας στις αρχές του 2015.

Το νέο μοντέλο θα αλλάξει άρδην χαρακτήρα και θα στοχεύει πλέον σε μικρότερο ηλικιακά κοινό. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Škoda, Dr Winfried Vahland, το νέο σουπερμίνι θα είναι πολύ πιο σπορ από το υπάρχον και θα διαθέτει πιο χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα, με την εμφάνισή του να επηρεάζεται από το αγωνιστικό Fabia S2000. Για την ακρίβεια, ο Dr Winfried Vahland είπε στους σχεδιαστές του ότι το επόμενο Fabia θέλει να μοιάζει με αυτό.

Η αλλαγή όμως της σχεδιαστικής ρότας δεν μεταφράζεται και σε αδιαφορία για το υπάρχον φανατικό κοινό του μοντέλου. Για αυτό το λόγο, η επόμενη γενιά του Fabia θα διαθέτει κορυφαία ορατότητα.

Επιπλέον, η τρίτη γενιά του μοντέλου θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου Polo και θα διαθέτει τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων, εξοπλιστικό στοιχείο που αναζητά η νέα γενιά οδηγών. Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του για αρχή θα είναι ο 3κύλινδρος του 1,0 λίτρου, ατμοσφαιρικός και τούρμπο, ενώ θα υπάρχει και πετρελαιοκίνητη έκδοση.

[Πηγή Whatcar?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube