Στο Λος Άντζελες η παρουσίαση της νέας BMW M340i xDrive Sedan

Στο Λος Άντζελες η παρουσίαση της νέας BMW M340i xDrive Sedan

Mε τρίλιτρο κινητήρα τούρμπο και ισχύ 374 ίππων.

Την άλλη όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένη τη Διεθνή Εκθεση του Λος Άντζελες επέλεξε η BMW για την παρουσίαση της έκδοσης M340i xDrive της νέας  σειράς 3.
Πρόκειται για την πιο γρήγορη έκδοση της νέας «3άρας» μέχρις ότου εμφανιστεί βέβαια η Μ3. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει από τους σπορ προφυλακτήρες, τη νέα γρίλια και τους μεγαλύτερους τροχούς που φιλοξενούν τα αναβαθμισμένα για την περίσταση φρένα με με δίσκους 348 mm μπροστά και 345 mm πίσω. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 225/45 και 255/40, ενώ προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν και ζάντες 19 ιντσών.

Ο κινητήρας σύμφωνα με την BMW είναι εντελώς νέος τρίλιτρος εξακύλινδρος αλουμινένιος, με νέας σχεδίασης σύστημα υπερτροφοδότησης  και σύστημα εξαγωγής, ενώ το σύστημα έγχυσης καυσίμου λειτουργεί με πίεση 350 bar.
H αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 374 ίππους με τη ροπή να φτάνει 50,96 kgm, τιμές που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,4’’.

Για τη μετάδοση χρησιμοποιείται οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, ενώ το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο και με Launch Control.
Η κίνηση βέβαια μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό πίσω και η ανάρτηση φέρει την υπογραφή της M GmbH.

Τέλος η BMW ανακοινώνει κατανάλωση της τάξης των 7,5l/100 km με εκπομπές ρύπων 172 gr CO2/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube