Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τo νέο Kia Sportage

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τo νέο Kia Sportage

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του SUV της KIA, το οποίο έρχεται με νέα εμφάνιση και ποιοτικότερο εσωτερικό.

Η ΚIA αποκάλυψε τα πρώτα σκίτσα του νέου, 4ης γενιάς, Sportage ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Όπως δείχνουν και τα σκίτσα, το νέο Sportage θα αποτελέσει σχεδιαστικά μια εξέλιξη του τωρινού μοντέλου, δίνοντας έμφαση στις πιο δυναμικές γραμμές. Στις εικόνες διακρίνεται η κλασική πολυγωνική μάσκα που πλαισιώνεται από εντελώς νέα φωτιστικά σώματα τα οποία δείχνουν να προεξέχουν από το καπό.

Στο καμπίνα από την άλλη φαίνεται να κυριαρχεί η λιτότητα. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί λίγους διακόπτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες λειτουργίες θα ελέγχονται από την μεγάλη οθόνη αφής που διακρίνεται στο κέντρο του ταμπλό.

Μηχανολογικά, το νέο KIA Sportage βασίζεται στο επίσης νέο Hyundai Tucson (σ.σ.: όπως συνέβαινε άλλωστε και με τις τρεις προηγούμενες γενιές) και θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Η γκάμα κινητήρων του νέου SUV της ΚIA θα αποτελείται από δυο βενζινοκίνητα και δυο ντίζελ μοτέρ. Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.6 GDI με 135 PS και θα ακολουθεί ο τούρμπο 1.6 T-GDI με 176 PS. Στους ντίζελ, οι επιλογές θα ξεκινούν από τον 1.7 CRDi με 115 PS και θα ολοκληρώνονται με ένα δίλιτρο σε εκδόσεις με 136 PS ή 184 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube