Στη Φρανκφούρτη τα νέα υβριδικά Range Rover και Range Rover Sport

Στη Φρανκφούρτη τα νέα υβριδικά Range Rover και Range Rover Sport

Πολλοί το ονομάζουν το απόλυτο SUV. Ο θρυλικός πράκτορας 007 πληρώθηκε αδρά για να το οδηγήσει στη διάρκεια της παρουσίασής του.

Σε κάθε περίπτωση, τα Range Rover και Range Rover Sport είναι το αυτοκίνητο… φετίχ για όσους πιστούς της κατηγορίας και όχι μόνον.
Είχαμε γράψει παλιότερα πως η τελευταία γενιά του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση και ισού λοιπόν πως πλησιάζει η στιγμή της αποκάλυψής τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ θα λανσαριστούν μέχρι το τέλος της χρονιά.

Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιούν είναι ένας  V6 και V8 diesel αντίστοιχα, τρίλιτροι, που θα συνδυάζονται με αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο της ZF. Ο τελευταίος μάλιστα θα χαρακτηρίζεται από τη θηριώδη ομολογουμένως ροπή των 71,34 Kgm.

Oι λιγοστές λεπτομέρειες που (τεχνιέντως) έχουν διαρρεύσει, λένε πως το Range Rover θα πληροί τις προδιαγραφές Euro6 και για το σκοπό αυτό ο V6 diesel θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνολική αποδίδομενη ισχύ να φτάνει τους 330 ίππους, την ώρα που (πάντα κατά την εταιρία) η κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 5,3 λίτρα πετρελαίου για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Eστω και αν επελέγη η Φρανκφούρτη για την παρουσίαση των δύο υβριδικών Range Rover, η εταιρία δεν κρύβει πως το μεγάλο της φλέρτ είναι η αγορά των ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, αφού εκεί βλέπει συνεχώς τον όγκο των πωλήσεών της να αυξάνεται. Γι' αυτό και ως το τέλος του χρόνου τα αυτοκίνητα θα πωλούνται σε αυτές τις αγορές. Προς το παρον πάντως, η τιμή τους δεν έχει γίνει γνωστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube