Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV της Porsche

Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV της Porsche

Η Porsche θα εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από την Cayenne!

Porsche

H Porsche αποκάλυψε στην εκδήλωση Capital Markets Day, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της στο Weissach της Γερμανίας, ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. 

Ο CEO της Porsche, Olive Blume, ανέφερε συγκεκριμένα ότι η μάρκα θα επεκτείνει την ηλεκτρική της γκάμα με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζετε στο εργοστάσιο της Λειψίας και θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από την Cayenne. Το νέο SUV της θα κατασκευάζεται πλάι στη νέα και αμιγώς ηλεκτρική γενιά της Macan.

Η επιλογή της Porsche να επεκταθεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με έρευνες της, η κατηγορία των ηλεκτρικών SUV θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια και η μάρκα θέλει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη ζήτηση. 

Porsche

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία υπολογίζει μέσα στα επόμενα χρόνια ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών της θα μειωθεί, με την απήχηση στο γυναικείο αγοραστικό κοινό να αυξάνεται σημαντικά.

Στόχος της Porsche είναι να διεισδύσει περαιτέρω στις αγορές αναπτυσσόμενων χωρών και των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων της Porsche που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης, της Β.Αμερικής και της Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube