Στα σκαριά η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class

Στα σκαριά η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class

Το εμβληματικό 4x4 της Mercedes-Benz ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή.

Η Mercedes-Benz επεκτείνει διαρκώς την οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων EQ και σύντομα θα την εμπλουτίσει με μία αντίστοιχη έκδοση του κλασικού G Wagen.

Σύμφωνα με αναφορές στον γερμανικό Τύπο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε το πρωτότυπο της ηλεκτρικής G-Class το φθινόπωρο, με την έκδοση παραγωγής να κάνει την εμφάνισή της σε τουλάχιστον ένα χρόνο. Όπως είναι λογικό, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι ακόμα άγνωστα και την τετρακίνηση θα την εξασφαλίζει ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα.

Η νέα EQG θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέλος της γκάμας της G-Class, με τις υπόλοιπες εκδόσεις να είναι συμβατικής τεχνολογίας. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, μιας και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον πλανήτη που την χρησιμοποιούν για δουλειά σε δύσβατα και απαιτητικά τερέν, χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό.

Από πλευράς δυνατοτήτων, η ηλεκτρική G-Class δεν θα έχει διαφορές από τα υπόλοιπα αδέρφια της. Τα ηλεκτρομοτέρ θα παίρνουν ενέργεια από μία τεράστια μπαταρία 108 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube