Στα σκαριά η νέα γενιά του Škoda Octavia

Στα σκαριά η νέα γενιά του Škoda Octavia

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου οικογενειακού βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης και θα παρουσιαστεί το 2020.

Η Škoda δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά του Octavia και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια.

Αισθητικά, η τέταρτη γενιά του Octavia θα αφήσει στην άκρη τα διπλά εμπρός φανάρια για χάρη μιας πιο συμβατικής σχεδίασης με ενιαία φωτιστικά σώματα που θα αγκαλιάζουν την μεγαλύτερη μάσκα.

Τη βάση για τη νέα γενιά αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή της MQB A1 που θα βοηθήσει σε μικρή μείωση του βάρους και ελαφριά αύξηση της ακαμψίας. Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τον 4κύλινδρο 1.5 TSI και τον νεότερο 1.5 TDI που θα αντικαταστήσει τον αειθαλή 1.6. Στην κορυφή βέβαια βρίσκουμε τον 2λιτρο TSI της έκδοσης RS, που για την περίσταση θα αποδίδει περίπου 250 ίππους.

Σύμφωνα όμως με αναφορές στον γαλλικό Τύπο, η νέα γενιά του Škoda Octavia θα έχει και 48βολτο mild hybrid σύστημα κίνησης, ενώ κατά την διάρκεια της εμπορικής του καριέρας θα αποκτήσει και μια plug-in hybrid έκδοση.

Skoda Octavia 2017

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube