Στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ το Koenigsegg Regera

Στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ το Koenigsegg Regera

Το σουηδικό hypercar «παίζει» στα ίσια με τον κορυφαίο ανταγωνισμό, κοστίζει όμως αρκετά ακριβότερα.

Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Koenigsegg στη Βρετανία είναι η SuperVettura η οποία, σε online αγγελία της, ζητά 2,1 εκατομμύρια ευρώ για το Regera, με ημερομηνία παράδοσης την 1η Δεκεμβρίου του... 2016.

Με 1.500 ίππους και την εκπληκτική ροπή των 203 kgm (!) από το υβριδικό σύστημα κίνησης, που συνδυάζει έναν 5λιτρο V8 με τρεις ηλεκτροκινητήρες, και βάρος μόλις 1.420 kg, το υβριδικό megacar (όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η εταιρεία) είναι πράγματι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, με 0-100 km/h σε 2,8’’, 0-400 km/h σε 20,0’’ και τελική 399 km/h.

Είναι επίσης χειροποίητο και θα παραχθεί σε μόλις 80 κομμάτια, κάτι που το καθιστά πολύ πιο σπάνιο από τα υπόλοιπα hypercar . Το κόστος του μάλλον δεν απασχολεί και ιδιαίτερα το κοινό στο οποίο απευθύνεται και το οποίο, αν αλλάξει γνώμη για το χρώμα στην πορεία, δεν θα έχει θέμα να δώσει κάτι τις παραπάνω.

Ταυτόχρονα, πωλείται κι ένα Agera RS που, με 1.180 ίππους, δεν έχει το κασέ του Regera αλλά, στα 1,9 εκατομμύρια αυρώ, είναι φτηνότερο. Χώρια που, με τα 10 από τα 25 κομμάτια στα οποία θα κατακευαστεί να έχουν ήδη βρει αγοραστές, είναι και ακόμα πιο σπάνιο.

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube