Στα 209 θα σταματήσει το «κοντέρ» για τη LaFerrari Aperta

Στα 209 θα σταματήσει το «κοντέρ» για τη LaFerrari Aperta

Συνολικά θα κατασκευαστούν 209 ανοιχτές LaFerrari Aperta, και με αυτό το αυτοκίνητο η Ferrari θα γιορτάσει τα 70 της χρόνια το 2017.

Η LaFerrari Aperta θα είναι ακόμα πιο σπάνια από την κλειστή έκδοση, αφού θα παραχθούν πολύ λιγότερες από τις 499 κουπέ και συγκεκριμένα μόνο 209.

Στο πλαίσιο της Έκθεση του Παρισιού, η Ferrari ανακοίνωσε ότι τελικά θα κατασκευαστούν μόνο 209 LaFerrari Aperta. Η εξήγηση για τον περίεργο αυτό αριθμό είναι απλή: Στους προσεκτικά επιλεγμένους πελάτες θα διατεθούν 200 αυτοκίνητα. Η τιμή της Aperta παραμένει άγνωστη, όμως σίγουρα ξεπερνά τα €2 εκατ., με κάποιες φήμες να την ανεβάζουν ακόμα και πάνω από τα €3 εκατ. Η κλειστή έκδοση βέβαια έχει φτάσει ακόμα ψηλότερα σε δημοπρασία.

Στη συνέχεια, άλλες εννιά LaFerrai Aperta θα κατασκευαστούν για τους εορτασμούς των 70 χρόνων της Ferrari το 2017, οπότε θα παραμείνουν στην κατοχή της φίρμας. Κάθε Aperta θα φέρει και ένα λογότυπο με τον αριθμό 70 και από κάτω «1947-2017».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της κουπέ και της ανοιχτής LaFerrari είναι φυσικά η οροφή. Όταν δεν είναι ανοιχτή, πάνω από το κεφάλι οδηγού και συνοδηγού υπάρχει ένα αφαιρούμενο hard-top. Εκτεταμένες τροποποιήσεις έχουν γίνει στο ανθρακονημάτινο σασί της LaFerrari, προκειμένου να διατηρηθεί η στρεπτική ακαμψία του, ενώ και ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι ακριβώς ίδιος με της κλειστής έκδοσης.

Το υβριδικό σύστημα της κουπέ LaFerrari διατηρήθηκε ως έχει, με τον συνδυασμό ενός ατμοσφαιρικού V12 6,3 lt και ενός ηλεκτρικού μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 963 PS.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube