Σπέσιαλ σειρά «Alfa Romeo Racing» και «Ti» για τις Giulia και Stelvio στη Γενεύη

Σπέσιαλ σειρά «Alfa Romeo Racing» και «Ti» για τις Giulia και Stelvio στη Γενεύη

Ελλείψει μεγάλης καινοτομίας, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης μια ειδική έκδοση «Alfa Romeo Racing» των Giulia και Stelvio. Ρόλος τους, να μας υπενθυμίσουν τη δέσμευση της φίρμας στη Formula 1.

Η Alfa Romeo επέστρεψε από την πίσω πόρτα στη Formula 1, κολλώντας το όνομά της στην ελβετική ομάδα της Sauber. Αλλά για τη νέα σεζόν, η Alfa Romeo προχωράει ακόμη περισσότερο. Η ιταλική φίρμα θα έχει πλέον μια ομάδα που ονομάζεται «Alfa Romeo Racing», πάντα διασυνδεδεμένη με τη Sauber, αλλά με πολύ ισχυρότερη παρουσία της επωνυμίας της.

Είναι γι’ αυτή λοιπόν την παρουσία στα μέσα ενημέρωσης που η Alfa Romeo αποφάσισε να λανσάρει μια ειδική σειρά των δύο φωτεινών μοντέλων της, των Stelvio και Giulia. Βαφτισμένα βαρύγδουπα «Racing», τα αυτοκίνητα θα φιγουράρουν στο σταντ της Alfa Romeo στη Γενεύη δίπλα στο μονοθέσιο του Kimi Raïkkönen.

Alfa Romeo Racing

Παίρνοντας ως βάση τα μοντέλα Quadrifoglio των 510 ίππων, τα δύο ιταλικά μοντέλα υιοθετούν μια συγκεκριμένη φορεσιά για να θυμίζουν αυτή της F1 Alfa Romeo Racing. Το άσπρο (αμάξωμα), το κόκκινο και το μαύρο λοιπόν είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με κόκκινες δαγκάνες φρένων πάνω σε κάρμπον-κεραμικούς δίσκους, αλλά και ανθρακονημάτινα μπάκετ της Sparco με κόκκινη ραφή. Κάρμπον βρίσκουμε ακόμη στο καβούκι των πλευρικών καθρεφτών, στη μάσκα, σε ένθετα στα πλευρικά μαρσπιέ και στο «κατώφλι» των θυρών (στην Giulia), στο λεβιέ και στο τιμόνι. Οι φιμέ ζάντες, είναι 19 ίντσες στην Giulia και 20 ίντσες στη Stelvio.

Alfa Romeo Racing

Και τα δύο μοντέλα υιοθετούν, επιπλέον, ένα σπέσιαλ σύστημα εξάτμισης της Akrapovič και Hi-Fi της Harman Kardon.

Μαζί με τις Racing, στο σταντ της Alfa Romeo θα βρίσκονται επίσης η Stelvio Ti και η Giulia Veloce Ti. Και οι δύο με το δίλιτρο μοτέρ των 280 ίππων που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση Q4. Και οι δύο θα φέρουν το ιστορικό διακριτικό Ti, ακρωνύμιο για το «Turismo Internazionale». Στόχος των αυτοκινήτων είναι η μοναδική δυνατότητα στιλιστικής εξατομίκευσης. Για τη Stelvio υπάρχει βάψιμο «Misano Blue», συνδυασμένο με φιμέ πίσω φανάρια και πολυτελές φινίρισμα με ανθρακόνημα, όπως και ίδιο υλικό στο «V» της μάσκας και στα καβούκια των καθρεφτών. Πίσω από τις 20άρες ζάντες φαίνονται οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων, το πλαίσιο στα παράθυρα και οι μπούκες της εξάτμισης είναι σε γυαλιστερό μαύρο, σε σκούρο τα σήματα «Stelvio» και «Q4» και τα τζάμια φιμέ.

Alfa Romeo Racing

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti που μοιράζεται πολλά στιλιστικά στοιχεία με την Quadrifoglio: Μαύρη οροφή, δερμάτινο ταμπλό με ενθέσεις κάρμπον, άνθρακα και καθίσματα από δέρμα και Alcantara με μαύρη ραφή. Ανθρακονημάτινα είναι ακόμη το κατώφλι στις πίσω πόρτες με το λογότυπο της Alfa, το καβούκι στους πλευρικούς καθρέφτες, το «V» στη μάσκα και η λαβή του λεβιέ. Οι πλευρικές «φούστες» έχουν επίσης ενθέσεις κάρμπον από άνθρακα όπως και το πίσω σπόιλερ αλά Quadrifoglio. Οι 5άκτινες ζάντες αλουμινίου των 19” και οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων δίνουν το απαραίτητο αγωνιστικό στιλ που επιβάλλει το όνομα «Ti». Και σε αυτή την περίπτωση τα τζάμια είναι φιμέ και το ηχοσύστημα ένα premium Hi-Fi της Harman Kardon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube