SP-200 SIN: Υβριδικό hypercar με 2.400 PS σχεδιασμένο από... 15χρονο!

SP-200 SIN: Υβριδικό hypercar με 2.400 PS σχεδιασμένο από... 15χρονο!

Αυτή είναι η τελική μορφή του υπεραυτοκινήτου από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αποκαλύπτεται – έστω και σε ψηφιακές εικόνες.

Η PSC Motors σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή το SP-200 SIN, που θα είναι το ισχυρότερο hypercar όλων των εποχών.

Η σχεδίασή του είναι έργο του Jennarong Muengtaweepongsa, ενός 15χρονου από την Bangkok που δήλωσε ότι, αν και το μοντέλο έχει τη δική του ταυτότητα, εμπνεύστηκε από μια μεγάλη γκάμα σούπερκαρς που ξεκινά από την McLaren F1 και καταλήγει στο Hennesey Venom GT.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στα μηχανικά μέρη. Το SP-200 SIN είναι υβριδικό plug in με έναν biturbo 9λιτρο V8 1.666 PS κι έναν ηλεκτροκινητήρα με 760 PS.

H μέγιστη συνδυασμένη ισχύς φτάνει την εξωφρενική τιμή των 2.400 PS, σχεδόν 700 παραπάνω από τα «μόλις» 1.725 που είχε αρχικά ανακοινώσει, και περνάει στους πίσω μόνο τροχούς (!) μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και ζυγίζει 1.700 kg. Η PSC εκτιμά πως για τα 0-100 km/h θα αρκούν 2,8’’ και η τελική θα ξεπερνά τα 450 km/h. Συνολικά, μιλάμε για νούμερα που θα έκαναν ακόμα και την Veyron να χλωμιάσει...

«Όταν ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ πριν από πέντε χρόνια, θέλαμε να κάνουμε κάτι νέο, κάτι σπέσιαλ που να αποτίει φόρο τιμής σε μερικά από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο», δήλωσε ο CEO της εταιρείας με έδρα το Λας Βέγκας Antonio Calva. «Κανείς δεν χρειάζεται 1.000 ίππους, οπότε αποφασίσαμε να του δώσουμε περισσότερους

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και η μπαταρία προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία σχεδόν 100 km. Η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι είτε εν κινήσει με τον βενζινοκινητήρα να λειτουργεί και ως γεννήτρια.

Η PSC δέχεται ήδη παραγγελίες για τα πρώτα πέντε κομμάτια και σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στο 2016.

 [Πηγή: PMC Motors via MotorAuthority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube