Smart escooter: Δίκυκλο ηλεκτρικό smart

Smart escooter: Δίκυκλο ηλεκτρικό smart

Οπως είχαμε αναφέρει προ ημερών η smart βρισκόταν πολύ κοντά στην παρουσίαση ενός ηλεκτρικού scooter στο Σαλόνι του Παρισιού. Το μοντέλο σε μορφή πρωτότυπου είναι ήδη έτοιμο και οι άνθρωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 45 χλμ/ώρα ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να επωφεληθούν έξτρα από ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα αλλά και από τους ηλιακούς συλλέκτες που βρίσκονται στην επιφάνεια της ζελατίνας. Το μοντέλο θα διαθέτει ABS, έναν αερόσακο οδηγού, Ανιχνευτή νεκρής γωνίας που ενημερώνει τον οδηγό για άλλα οχήματα στην περιοχή που δεν καλύπτουν οι καθρέφτες.
Ρόλο κλειδιού, πολλαπλού χειριστήριου και μέσου επικοινωνίας προβλέπεται να παίζει στο escooter το smartphone του ιδιοκτήτη. Πριν ξεκινήσει ο τελευταίος τοποθετεί το κινητό του τηλέφωνο στην ειδική υποδοχή και αμέσως απενεργοποιείται ο συναγερμός και το immobilizer. Το τηλέφωνο επίσης μπορεί να ενημερώνει τον οδηγό μέσω διαφόρων εφαρμογών για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για τις ανάγκες πλοήγησης αλλά και να λειτουργεί ως ταχύμετρο κατά τις διαδρομές.
Κάτω από το κάθισμα υπάρχει ντουλαπάκι που κλειδώνει και χωρά ένα κανονικό κράνος ενώ για το συνεπιβάτη η θέση είναι αναδιπλούμενη και όταν αυτή ανοίγει αυτόματα ανοίγουν και τα σχετικά μαρσπιέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube