Škoda Kodiaq: Νέα στοιχεία και επίσημα σκίτσα

Škoda Kodiaq: Νέα στοιχεία και επίσημα σκίτσα

Φωτογραφίες από δοκιμές και πληροφορίες για κινητήρες και εκδόσεις

Η Škoda αφήνει σιγά-σιγά να διαρρέουν φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο της SUV, το Kodiaq με το οποίο λανσάρει μια νέα πιο «συναισθηματική» σχεδιαστική γλώσσα. 

Το Kodiaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB της δεύτερης γενιάς του VW Tiguan, και είναι ένα μοντέλο για το οποίο η μάρκα λαχταρούσε καιρό τώρα με σκοπό να της ανοίξει τις πόρτες και σε μια άλλη κατηγορία από την οποία απουσίαζε. 

«Το Škoda Kodiaq είναι εξαιρετικά ευέλικτο», δήλωσε ο Jozef Kaban, ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Škoda. «Είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και αποτελεί το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία του».

Ο Kaban και η ομάδα του δανείστηκαν στυλιστικά στοιχεία του από το  Vision S Concept που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τυλιγμένα όλα σε ένα λειτουργικό πακέτο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες και βέβαια μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου χάρη στο all-wheel-drive σύστημα.

Από πλευράς κινητήρων οι επιλογές είναι ανάμεσα στους TSI βενζίνης και στους TDI πετρελαίου με ισχύ που θα ξεκινά από τους 125 ίππους και θα φτάνει τους 220, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν το μοντέλο θα διατίθεται και στην έκδοση 2.0 BiTDI με τους 240 ίππους. 

 

Παράλληλα σχεδιάζεται και μια plug-in έκδοση που αρχικά θα πωλείται μόνον στην Ευρώπη και θα έχει ως βάση τον 1,4 TSI κινητήρα, και έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες ιόντων λιθίου.  Παρά το γεγονός ότι η Škoda δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του εσωτερικού του αυτοκινήτου, οι πληροφορίες μιλάνε για κάτι το εντελώς ξεχωριστό, με μια μεγάλη οθόνη που θα χωρίζει το ταμπλό στη μέση ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό και με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου να κινείται σε κορυφαίo επίπεδo.

Το Škoda Kodiaq θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2017.

[Πηγή autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube