Škoda Fabia: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα γενιά [video]

Škoda Fabia: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα γενιά [video]

Η τέταρτη γενιά Škoda Fabia έρχεται με έμφαση σε χώρους, πρακτικότητα και συστήματα ασφαλείας.

Η Škoda δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες, βίντεο και πληροφορίες για την επερχόμενη τέταρτη γενιά Fabia η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Μάη.

Το νέο Škoda Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, όπως τα VW Polo, SEAT Ibiza και Audi A1. Ως αποτέλεσμα, το σουπερμίνι έχει μεγαλώσει με μήκος 4.108 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.459 mm και μεταξόνιο 2.564 mm. Οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις οδήγησαν σε πιο ευρύχωρη καμπίνα με περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και πορτ παγκάζ 380 lt.

Skoda

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει δύο ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες MPI και τρεις υπετροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες TSI, όλοι τους σύμφωνοι με τις προδιαγραφές ρυπων Euro 6d:

  • τρικύλινδρος 1.0 MPI EVO με 65 PS / 93 Nm (5MT)
  • τρικύλινδρος 1.0 MPI EVO με 80 PS / 93 Nm (5MT)
  • τρικύλινδρος 1.0 TSI EVO με 95 PS / 175 Nm (5MT)
  • τρικύλινδρος 1.0 TSI EVO με 110 PS / 200 Nm (6MT ή 7-DSG)
  • τετρακύλινδρος 1.5 TSI EVO με 150 PS / 250 Nm (7-DSG)

Χάρη στη χαμηλή κατανάλωση που θα κυμαίνεται κοντά στα 5 lt/100km για τους κινητήρες ενός λίτρου και το προαιρετικό ντεπόζιτο 50 lt (στάνταρ 40 lt) το Fabia θα μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και 950 km χωρίς ανεφοδιασμό.

Skoda

Παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε τις βελτιωμένες αναλογίες του νέου Fabia, τα φώτα LED εμπρός (στάνταρ) που ενώνονται με τη μεγάλη γρίλια η οποία φτάνει χαμηλότερα στον προφυλακτήρα, την εντονότερη κλίση του πίσω παρμπρίζ και τα μακρόστενα φώτα πίσω (προαιρετικά full-LED).

Η αεροδυναμική απόδοση διαμορφώνεται στα 0.28 cd (από 0.32 της απερχόμενης γενιάς), ένας αριθμός που σύμφωνα με τη Škoda είναι ρεκόρ για την κατηγορία B-Segment. Αυτός ο αριθμός επετεύχθει με τη βοήθεια προσομοιώσεων CFD (Computational Fluid Dynamics), την ενεργή εισαγωγή αέρα η οποία εξοικονομεί έως και 0,2 lt/100km σε ταχύτητα 120 km/, τις πλευρικές εσοχές στους προφυλακτήρες, τα καλύμματα του πατώματος, τους καθρέφτες και την μεγάλη αεροτομή στην ουρά.

Skoda Fabia

Στο εσωτερικό θα έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit, κεντρική οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και διακοσμητικές λωρίδες σε διάφορα χρώματα ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού (Active, Ambition και Style). Δεν θα λείπουν επίσης οι λύσεις Simply Clever (θήκες για smartphone στα καθίσματα, αφαιρούμενες ποτηροθήκες, γάτζοι πρόσδεσης αντικειμένων στον χώρο αποσκευών κ.α.) που συνολικά είναι 43 με 13 νέες.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην ασφάλεια με έως και 9 αερόσακους, επιπλέον ISOFIX στη θέση του συνοδηγού και πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης. Αυτό θα περιλαμβάνει το Travel Assist (συνδυάζει Adaptive Cruise Control έως 210 km/h και Lane Assist) για ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, προαιρετικό Side Assist, Park Assist για αυτόματο παρκάρισμα και για πρώτη φορά το Manoeuvre Assist πυ ελέγχει τον περιβάλλοντα χώρο στο παρκάρισμα.

Skoda

Φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ από το εξωτερικό και το εσωτερικό του νέου Škoda Fabia θα δημοσιευθούν πιο κοντά στην επίσημη πρεμιέρα του που είναι προγραμματισμένη για τον Μάη.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube