To Škoda Enyaq αποκτά μεγαλύτερη δύναμη και αυτονομία

To Škoda Enyaq αποκτά μεγαλύτερη δύναμη και αυτονομία

Το Škoda Enyaq αναβαθμίζεται, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία.

H τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, έκρινε πως έφτασε η ώρα για μία αναβάθμιση στο ηλεκτρικό SUV της, δίνοντας στο Škoda Enyaq ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία.

Ξεκινώντας από τα κινητήρια σύνολα, η βασική έκδοση, Enyaq 60 με μπαταρία 58 kWh, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, ωστόσο έρχεται με μία μικρή αύξηση της αυτονομίας κατά 5 km, φτάνοντας αισίως τα 400 km. Ανεβαίνοντας στην γκάμα , θα συναντήσουμε πλέον τις εκδόσεις 85 και 85x που αντικαθιστούν τις προηγούμενες εκδόσεις 80 και 80x.

Όπως και τα σπορ μοντέλα RS, διαθέτουν ένα νέο, πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η τελική ταχύτητα του οποίου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Για το Enyaq 85, η ισχύς αυξάνεται κατά 82 PS (286 PS συνολικά), επιταχύνοντας στα  0-100 km/h σε 6,7” (από τα 7,5” της προηγούμενης έκδοσης). Το τετρακίνητο 85Χ διαθέτει την ίδια ισχύ των 286 PS, όντας ισχυρότερο κατά 20 PS σε σχέση με το 80x.

Το Škoda Enyaq, ακόμα και από την εισαγωγική του έκδοση 60, είναι ικανό να καλύψει τα 400 km με μία μόνο φόρτιση

Škoda Enyaq

Μια βελτιστοποιημένη μπαταρία με ακόμη πιο προηγμένη διαχείριση θερμότητας αυξάνει την αυτονομία σε νούμερα πάνω από τα 560 km για το SUV Enyaq 85 και περισσότερα από 570 km για το Coupé. Παράλληλα το τσεχικό ηλεκτρικό μοντέλο χάρη στις αναβαθμίσεις που δέχτηκε έχει την ικανότητα να φορτίζει πιο γρήγορα. Όπως αναφέρει η φίρμα το 85, μπορεί να φορτίσει έως και σε 135 kW, μειώνοντας έτσι τον χρόνο φόρτισης. Το τετρακίνητο 85x, από την άλλη πλευρά, μπορεί να φορτίσει σε 175 kW, επομένως φορτίζει 8 λεπτά πιο γρήγορα από το παλιό 80x. Ως εκ τούτου η φόρτιση της μπαταρίας 82 kWh  από 10% έως 80% τοις εκατό διαρκεί τώρα 28 λεπτά, σύμφωνα με την Škoda.

Από κει και μετά, εκτός από την αύξηση ισχύος και αυτονομίας, η Skoda βελτίωσε επίσης το σύστημα ψυχαγωγίας και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως και τα επίπεδα εξοπλισμού. Για παράδειγμα η βασική έκδοση έχει προικιστεί, μεταξύ άλλων με πίσω πλευρικούς αερόσακους και πίσω θύρες USB-C.

Škoda Enyaq

Τέλος, να θυμίσουμε πως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη παρουσιάσει την έκδοση Laurin & Klement που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, ενώ έχει αναβαθμίσει και το Enyaq vRS, που είναι το πιο γρήγορο και ισχυρό  Škoda που έχει κατασκευαστεί ποτέ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube