Silence S04: Ένα (πολύ) μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Ισπανία [video]

Silence S04: Ένα (πολύ) μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Ισπανία [video]

Η ισπανική εταιρία Silence παρουσίασε το S04, το πρώτο της ηλεκτρικό τετράκυκλο, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και φθηνή λύση για μετακίνηση σε αστικό περιβάλλον.

Τo Silence S04 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό τετράκυκλο, αντίπαλος του Citroën Ami. To μοντέλο έχει μήκος μόλις 2,33 m και πλάτος 1,56 m κάτι που του επιτρέπει να κινείται και να ελίσσεται εύκολα στο αστικό περιβάλλον.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 310 λίτρα. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ηλεκτρικά παράθυρα, air-condition και ABS. To μικρό ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας. Η πρώτη έκδοση θα κατατάσσεται στην Ισπανία ως ελαφρύ τετράκυκλο κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να το οδηγήσουν άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω με δίπλωμα σκούτερ. Η μέγιστη ισχύς της έκδοσης αυτής είναι 8 PS με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 45 km/h και χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 5,6 kWh. H ισχυρότερη έκδοση του S04 αποδίδει 19 PS με τελική ταχύτητα τα 90 km/h. Το μοντέλο αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 11,2 kWh η οποία του χαρίζει αυτονομία της τάξης των 149 km.

S04

Οι μπαταρίες του S04 μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν άμεσα με νέες πλήρως φορτισμένες σε έναν από τους σταθμούς της Silence που θα βρίσκονται διάσπαρτοι στην πόλη. Για την υπηρεσία αυτή οι χρήστες του S04 θα πρέπει να πληρώσουν μια συνδρομή αξίας 20 ευρώ το μήνα. Η μπαταρία επίσης είναι προσκολλημένη πάνω σε ένα τρόλεϊ δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του να φορτίσουν τις μπαταρίες του μοντέλου στην δουλειά η στο σπίτι τους.

Τo Silence S04 που σκοπεύει να λύσει τα χέρια στους κατοίκους που ζουν στα συνωστισμένα αστικά κέντρα της Ευρώπης σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά αναμένεται να λανσαριστεί στα μέσα του 2022 με την τιμή του να ξεκινάει από τα μόλις €7.500 στην αγορά της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube