Σχεδόν αδύνατο να τραυματιστείς μέσα σε ένα Volvo XC60 [6 videos]

Σχεδόν αδύνατο να τραυματιστείς μέσα σε ένα Volvo XC60 [6 videos]

Το νέο Volvo XC60 είναι ένα βήμα πιο κοντά στο Vision 2020, το όραμα της σουηδικής εταιρείας για μηδενικά τροχαία δυστυχήματα.

«Το 2020 κανένας δεν θα χάνει τη ζωή του, ούτε καν θα τραυματίζεται σοβαρά μέσα σε ένα Volvo», δηλώνει ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. Μεγάλα λόγια, θα σκεφτεί κανείς. Αλλά ήδη η Volvo έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το XC60 είναι ένα από αυτά.

Το Vision 2020, το όραμα της Volvo για μηδενικούς τραυματισμούς και θανάτους σε τροχαία συμβάντα. Ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογία οδηγικών βοηθημάτων είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να συμβεί το ατύχημα. Αλλά αν παρόλα αυτά είναι αναπόφευκτο, η δομή του αμαξώματος θα προστατέψει την σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Μιλώντας για το νέο XC60 υπάρχουν πολλά να παρατηρήσει κανείς: Την δυναμικά πολυτελή εμφάνιση, χάρη στις πιο «σφιχτές» αναλογίες. Την σπορ οδική συμπεριφορά που συνδυάζεται με κορυφαία άνεση, όπως διαπιστώσαμε στην πρώτη μας βόλτα με το νέο Volvo XC60. Τον ισχυρό κινητήρα Τ6 με τούρμπο και μηχανικό συμπιεστή αλλά και την πολυτελή καμπίνα, με την κορυφαία ποιότητα και την εκλεπτυσμένη, καλόγουστη σχεδίαση.

Πάνω από όλα όμως, αυτό που χαρακτηρίζει το νέο Volvo XC60 είναι η αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια. Οι Σουηδοί δεν αστειεύονται. Θεωρούν το αλουμίνιο… «μαλακό». Για αυτό χρησιμοποιούν ατσάλι, σε ένα ειδικό κράμα ενισχυμένο με βόριο, το οποίο συνδυάζει χαμηλό βάρος με αυξημένη αντοχή. Τα νέα υλικά, σύμφωνα με τη Volvo, της δίνουν σημαντικά οφέλη στην αντοχή της καμπίνας στις καταπονήσεις και στις απειλές «εισβολής» σε ενδεχόμενη σύγκρουση.

Στα video που ακολουθούν βλέπουμε δοκιμές πρόσκρουσης βασισμένες σε σενάρια που ξεφεύγουν από το τυπικό και προσομοιώνουν καταστάσεις της καθημερινότητας. Επίσης βλέπουμε πως λειτουργούν στην πράξη τα οδηγικά βοηθήματα της Volvo με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, όπως o έλεγχος της τυφλής γωνίας, το σύστημα τήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το City Safety το οποίο όχι μονο φρενάρει το αυτοκίνητο αν ο οδηγός δεν αντιδράσει αλλά μπορεί και να το στρίψει μακριά από το εμπόδιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube