Seat: Νέο Toledo

Seat: Νέο Toledo

Mετά την παρουσίαση του Toledo Concept στο Σαλόνι της Γενεύης 2012, την περασμένη άνοιξη, η Seat έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για το οριστικό εμπορικό μοντέλο.


Το νέο Toledo αν και σεντάν στη σχεδιαστική του γραμμή, διαθέτει την ευελιξία ενός hatchback, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Το εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει από την Ισπανία και τη γειτονική Πορτογαλλία στο τέλος του 2012, ενώ οι πωλήσεις στις υπόλοιπες αγορές αρχίζουν στις αρχές του 2013.
Ατού του νέου Toledo σε σχέση με τον προγόνό του είναι οι μεγαλύτεροι και καλύτερα διαχειρίσιμοι χώροι. Με μήκος 4,48 μέτρα είναι μακρύτερο κατά 4 εκατ. από το μοντέλο του 2004 και ο τρίτος όγκος εξυπηρετείται από μία μεγάλη πόρτα πορτμπαγκάζ που προσομοιάζει με αυτές των hatchback αν και το μοντέλο είναι θεωρείται σεντάν. Στο εσωτερικό οι βελτιωμένοι χώροι οφείλονται και στο κατά 8εκατ. μακρύτερο μεταξόνιο (2,6μ.) σε σχέση με αυτό του Toledo II.
Στον τομέα των κινητήρων το νέο Toledo επιλέγει από την ευρεία γκάμα του Ομίλου VW. Ο κυβισμός τους είναι τα 1.2 (75 ίπποι) και 1.4 λίτρα (122 ίπποι) TSI βενζίνης καθώς και 1.6 TDI (105 ίπποι) για ντίζελ. Αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα ένας ακόμα 1.6 TDI με 90 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube