SEAT: Νέο Leon R ST περιορισμένης παραγωγής

SEAT: Νέο Leon R ST περιορισμένης παραγωγής

Το στέισον Leon απέκτησε το περιορισμένης παραγωγής Cupra Leon R με την άφιξη του μοτέρ των 300 PS στην τετρακίνητη έκδοση: 0-100 km/h κάτω από 5”.

Το Leon δεν έχει κάνει ακόμη τη μετάβαση στη φίρμα της Cupra. Αυτό είναι κάτι που πιθανόν να γίνει αργότερα, με την ευκαιρία της ανανέωσης του μοντέλου. Εν τω μεταξύ, η σπορ έκδοση του αυτοκινήτου συνεχίζει να πουλιέται υπό τα σήματα της SEAT, η οποία ανακοίνωσε εχθές την άφιξη της έκδοσης Cupra R του στέισον Leon ST.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην έκδοση Cupra ST, η οποία εξηγεί εν μέρει τις επιδόσεις-φωτιά, με το χρόνο για το σπριντ των 0-100 km/h που ανακοινώθηκε στα 4,9”, για «μόλις» 300 άλογα. Και δεδομένου ότι το στέισον είναι πιο μακρύ και χαμηλότερο από το 5θυρο, είναι επίσης πιο αποδοτικό. Το δίλιτρο μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο 7άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη. Όπως είπαμε, το Leon R ST αφορά την τετρακίνητη έκδοση με το σύστημα 4Drive, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζεται δυναμικά από το σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων Cupra dynamics και το κάμπερ στον εμπρός και στον πίσω άξονα να είναι ρυθμισμένο στις -2º.

SEAT Leon R ST

Αυτή η έκδοση Cupra R ST όμως καλλωπίζεται και με μερικές μικρές αισθητικές λεπτομέρειες σε μπρονζέ απόχρωση σε ενθέσεις στην καροσερί και στην καμπίνα. Επίσης υπάρχει μια καλή δόση από κάρμπον στην πρώτη: Χείλος του εμπρός σπόιλερ, πίσω σπόιλερ, πτέρυγα στην πίσω πόρτα, καπάκι πλευρικών καθρεφτών και πλευρικά μαρσπιέ. Να σημειώσουμε επίσης την άφθονη παρουσία Alcantara στην καμπίνα.

SEAT Leon R ST

Το βιβλίο των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει και οι παραδόσεις ξεκινούν από αυτό το μήνα, αλλά η τιμή δεν ανακοινώθηκε ούτε στην Ευρώπη ούτε από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube