Seat: Και 3θυρο αμάξωμα για το Leon [video]

Seat: Και 3θυρο αμάξωμα για το Leon [video]

Η Seat έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του 3θυρου Leon, ενός από τα τρία αμαξώματα που θα συνθέτουν την γκάμα του νέου ισπανικού μικρομεσαίου, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης. Η 5θυρη έκδοση του νέου Leon έχει ήδη παρουσιαστεί και θα ακολουθήσει και μια στέισον.

Το Leon SC (δηλαδή Sports Coupe) είναι ελάχιστα πιο μαζεμένο σε μήκος από 5θυρο, χαμηλότερο και πιο φαρδύ σε εξωτερικές διαστάσεις. Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία όμως δεν υστερεί σε πρακτικότητα, καθώς το πορτμπαγκάζ του παραμένει στα 380 λίτρα και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες δεν έχουν περιοριστεί σημαντικά από την χαμηλότερη γραμμή της οροφής.

Συγκριτικά με το 5θυρο Leon, η νέα έκδοση είναι εντελώς νέα σχεδιαστικά από τις μπροστινές κολόνες και πίσω. Το μεταξόνιο είναι μικρότερο κατά 3,5 πόντους (2,6 m) και η οροφή αρκετά χαμηλότερη, προσφέροντας σε συνδυασμό με τα πιο μυώδη φτερά μια πιο δυναμική εμφάνιση, η οποία έλκει την έμπνευσή της από το πρωτότυπο Seat IBE του 2010.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, το Leon SC θα ζυγίζει στην ελαφρύτερη έκδοσή του μόλις 1.168 κιλά. Όπως και στο 5θυρο οι εκδόσεις με ιπποδύναμη μικρότερη των 150 ίππων διαθέτουν ανάρτηση με ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ οι ισχυρότερες με πολλαπλών συνδέσμων.

Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει τα γνωστά TSI και TDI σύνολα που έχουν ανακοινωθεί και για το 5θυρο Leon. Φυσικά στο Leon SC θα είναι διαθέσιμες τόσο οι εκδόσεις FR με τον 1.8 TSI των 180 PS, όσο και η Cupra που θα παρουσιαστεί το 2014. Η διάθεση του Leon SC στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube