Σε συνεργασία με τη Mazda το επόμενο roadster της Alfa Romeo

Σε συνεργασία με τη Mazda το επόμενο roadster της Alfa Romeo

Ο όμιλος Fiat και η Mazda ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις και υπέγραψαν την τελική συμφωνία για την από κοινού εξέλιξη ενός διθέσιου roadster.

Κλειδί στην συμφωνία είναι η εξέλιξη και χρήση κοινής πλατφόρμας, αυτής της 4ης γενιάς του MX-5 που θα βασίζεται στην τεχνολογία SkyActiv. Από εκεί και πέρα τα δύο μοντέλα θα διαφέρουν εντελώς τόσο στην εμφάνιση όσο και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη που θα χρησιμοποιούν.

Τα καλά νέα για τους φίλους της ιταλικής φίρμας είναι πως η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποκαλύπτει πως το επόμενο
roadster της Alfa Romeo, το οποίο θα φέρει πιθανότατα την ονομασία Spider, θα είναι πισωκίνητο και αρκετά ελαφρύ.

Όσον αφορά τους κινητήρες. Προς το παρόν έχει «κλειδώσει» μια νέα έκδοση του τούρμπο 1750
TBi, ο οποίος είναι ικανός να φτάσει έως και τα 300 PS, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και εκδόσεις με τον τούρμπο 1.4 των 170 PS που χρησιμοποιείτε στις MiTo και Giulietta.
Το νέο ΜΧ-5 από την πλευρά του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα εφοδιάζεται με τούρμπο 1.300άρι μοτέρ, με το βάρος του να είναι αρκετά κάτω από τα περίπου 1.100
kg του τωρινού.

Η έκδοση παραγωγής των δυο
roadster θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2014, με την παραγωγή τους να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2015 στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube