Σε περιορισμένη παραγωγή το Willys AW 380 Berlinetta

Σε περιορισμένη παραγωγή το Willys AW 380 Berlinetta

Δύο ιταλικές εταιρίες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα βραζιλιάνικο supercar 610 ίππων που παραπέμπει εμφανισιακά σε Renault Alpine.

Το Willys AW 380 Berlinetta έχει περίεργο όνομα, περίεργη προέλευση, περίεργη εμφάνιση και υψηλή τιμή. Δηλαδή έχει τα φόντα να κατακτήσει αρκετούς από όσους αγοραστές supercars που ψωνίζουν με βασικότερο κριτήριο τη μοναδικότητα.

Η Willys έχει την έδρα της στη Βραζιλία και το AW 380 Berlinetta είναι δημιούργημα των ιταλικών εταιριών Maggiora και Carrozzeria Viotti. Παρόλα αυτά η εμφάνισή του παραπέμπει περισσότερο στο γαλλικό Renault Alpine A108. Κι αυτό γιατί η Willys, την οποία γνωρίζουμε όλοι ως κατασκευαστή του πρώτου Jeep, ήταν εξουσιοδοτημένη από τη Renault να κατασκευάζει το θρυλικό σπορ μοντέλο την περίοδο 1962-1966. Έτσι οι δύο ιταλικοί οίκοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που να τιμά τον προκάτοχό του, αλλά να είναι προσαρμοσμένο στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς.

Το AW 380 Berlinetta έχει μήκος 4,43 m και μεταξόνιο 2,42 m. Στο κέντρο του βρίσκεται ένας V6 3,8 λίτρων με δύο turbo που αποδίδει 610 PS και 84,6 kgm. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων με paddles. Με βάρος που φτάνει τα 1.350 kg η Willys υποστηρίζει ότι το AW 380 χρειάζεται μόλις 2,7’’ για το 0-100 km/h, ενώ η τελική του φτάνει τα 340 km/h. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από 6πίστονες δαγκάνες με κεραμικούς δίσκους 380 mm μπροστά και 4πίστονες με δίσκους 360 mm πίσω, τα οποία κρύβονται μέσα σε ζάντες 19’’ και 20’’, αντίστοιχα.

Το Willys AW 380 Berlinetta θα κατασκευάζεται στο Τορίνο, και από τη γραμμή παραγωγής προβλέπεται να βγουν 110 αυτοκίνητα. Η τιμή του θα είναι € 380.000 προ φόρων, και το πρώτο έχει ήδη πουληθεί σε τη ρωσική εταιρία Rumos, η οποία σκοπεύει να βρει αγοραστές και για μερικά ακόμα στις αγορές των Βαλκανίων.



[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube