Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρικό FIAT 500

Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρικό FIAT 500

Η τιμή του προσδιορίζεται περίπου στα €24.000.

Με την ηλεκτροκίνηση να επεκτείνεται συνεχώς, η FIAT ανακοίνωσε πως το ηλεκτρικό 500 θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης το 2020.

Η FIAT επιταχύνει τις εξελίξεις διότι βλέπει τον ανταγωνισμό να κινείται γρήγορα με τη ΜΙΝΙ για παράδειγμα να βγάζει στην κυκλοφορία το δικό της ηλεκτρικό μέσα στο 2019, ενώ ακολουθεί η Honda με το Urban EV.

Μιλώντας στο Autocar, o επικεφαλής της εταιρείας Olivier Francois τόνισε πως το 500e θα βασίζεται σε ένα καινούργιο πάτωμα που θα δημιουργηθεί και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για το καινούργιο Panda. Ωστόσο το ηλεκτρικό 500 δεν πρόκειται σχεδιαστικά να απεμπολήσει το στιλ και τις γραμμές που ήδη γνωρίζουμε με τις βασικές αλλαγές να περιορίζονται στο... μη ορατό κομμάτι.

Όπως είπε ο Olivier Francois το 500e θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας και η επιλογή αυτή έγινε για να έχει η FIAT ένα προσιτό σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή κτήσης ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εξηγώντας ακριβώς αυτήν του την προσέγγιση, είπε πως σήμερα οι περισσότεροι από τους αγοραστές του FIAT 500 επιλέγουν όχι την βασική έκδοση, αλλά τις πιο πλούσιες, κάτι που σημαίνει πως αν το 500e τιμολογηθεί γύρω στα €24.000, αυτή θα είναι μια τιμή που δεν θα τους ξενίσει, υπογραμμίζοντας πως ο ανταγωνισμός κινείται γύρω στα €32.000. Η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη - είπε - αν εστιάσουμε και στις κρατικές επιχορηγήσεις για τα ηλεκτρικά.

Πριν το ντεμπούτο του νέου Fiat 500e, η ιταλική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μία mild-hybrid έκδοση του μοντέλου αποτελούμενη από θερμικό κινητήρα και γεννήτρια-μίζα των 12V.

Τέλος ο Olivier Francois είπε πως προσωπικά είναι ανοιχτός για να μοιραστεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία και με άλλους κατασκευαστές, αλλά μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να γίνει σε επίπεδο Ομίλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube