Σε ένα χρόνο θα είναι κοντά μας η νέα Mercedes-Benz C63 AMG

Σε ένα χρόνο θα είναι κοντά μας η νέα Mercedes-Benz C63 AMG

Με ισχύ που θα φτάνει τους 500 ίππους θα έρθει το νέο μοντέλο της AMG.

Σε αποκάλυψη ορισμένων στοιχείων για την κορυφαία έκδοση την νέας C-Class προχώρησε ο Υπεύθυνος Προϊόντος της AMG, Tobias Moers. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η νέα C63 AMG θα είναι έτοιμη στις αρχές του επόμενου έτους και κάτω από το καπό της θα έχει έναν καινούριο twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα.

Όπως όλοι οι κατασκευαστές, έτσι και η Mercedes-Benz εξελίσσει νέους κινητήρες με αυξημένη απόδοση αλλά και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ο ατμοσφαιρικός 6.2 V8 του υπάρχοντος μοντέλου καταργήθηκε και στα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως η SL63 AMG, η S63 AMG και η E63 AMG, αντικαταστάθηκε από ένα twin-turbo V8 5,5 λίτρων. Για την C-Class όμως οι μηχανικοί της AMG ετοιμάζουν κάτι καινούριο και μικρότερο.

Οι φήμες που ήθελαν την νέα C63 AMG να διαθέτει 4λιτρο V8 με δύο τούρμπο, επιβεβαιώθηκαν από τα χείλη του κ. Moers. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ έχετε εξοικειωθεί πλέον με τον 2λιτρο κινητήρα μας που εφοδιάζει τις A45 και CLA45 AMG, οπότε μπορεί να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν δύο τέτοιοι κινητήρες μαζί”.

Ο κ. Moers δεν ανέφερε στοιχεία σχετικά με την ισχύ του νέου κινητήρα, αλλά παραδέχθηκε ότι η AMG προσφέρει πάντα ισχυρότερα μοντέλα από αυτά των ανταγωνιστών της. Ένας από αυτούς είναι και η νέα BMW M3/M4. Η νέα M3/M4 διαθέτει 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo κινητήρα που αποδίδει 431 ίππους, οπότε λογικά η νέα Mercedes-Benz C63 AMG θα διαθέτει στην απλή έκδοση κοντά στους 450 ίππους και στην έκδοση με το έξτρα “Performance Pack” ίσως να ξεπερνά τους 500.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube