Σε διαδικασία εξέλιξης το Dacia Sandero RS

Σε διαδικασία εξέλιξης το Dacia Sandero RS

Το Team RS της Renault “περιποιείται” το ρουμάνικο σουπερμίνι.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, η Renault Sport ασχολείται τον τελευταίο καιρό και με τα μοντέλα της Dacia.

Πρώτο μοντέλο που θα δεχθεί τις περιποιήσεις της είναι το εικονιζόμενο Sandero. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το “μουλάρι” δοκιμών δεν ξεχωρίζει αισθητικά από τα απλά Sandero, με τις μόνες διαφορές να εντοπίζονται στους τροχούς των 17”, την χαμηλωμένη ανάρτηση και την σπορ εξάτμιση.

Κάτω από το αμάξωμα, το Sandero RS θα χρησιμοποιεί μέρη από άλλα μοντέλα RS της Renault, με την θέση του κινητήρα να διεκδικούν αρκετοί υποψήφιοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα διαθέτει τον κινητήρα του τελευταίου Renault Clio RS, μιας και το Sandero είναι ελαφρύτερο και δεν έχει ανάγκη από τόση δύναμη. Αυτός που μπορεί να μπει είναι ο τούρμπο 1.2 του Clio GT με ελαφρώς αυξημένη ισχύ. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο μιας και θα ταιριάζει καλύτερα στο ελαφρύ Sandero, ενώ δεν θα κανιβαλήσει τις πωλήσεις του Clio GT, μιας και θα προσφέρεται μόνο στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ρωσίας και της Βραζιλίας.

Για όσους όμως περιμένουν εναγωνίως για ένα φθηνότερο μοντέλο της Renault με τα διακριτικά RS, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα μέσα του 2015 που θα παρουσιαστεί το νέο Twingo RS με αναβαθμισμένο τον 0.9 τούρμπο στους 120 ίππους.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube