Scoop: Νέο Qoros 5 χωρίς καμουφλάζ

Scoop: Νέο Qoros 5 χωρίς καμουφλάζ

Πρωτότυπο του Qoros 5, του επερχόμενου crossover της εταιρείας, απαθανατίστηκε στην Κίνα χωρίς καμουφλάζ.

Ύστερα από την πώληση μόλις 51 αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2014, η Qoros αποφάσισε να εστιάσει τις προσπάθειές της στην κινεζική αγορά, οπότε το νέο crossover της, το 5, πιθανότατα θα απευθύνεται μόνο στην Κίνα, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Το επερχόμενο crossover της Qoros, μέχρι πρότινος γνωστό ως XQ3, στην έκδοση παραγωγής πιθανότατα θα υιοθετήσει την ονομασία «5». Όσον αφορά στο σχεδιασμό του δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, καθώς το αυτοκίνητο μοιάζει όπως ένα ψηλωμένο και μεγεθυσμένο 3 City SUV, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί «ανάτυπο» του 3 Hatch.



Οι διαστάσεις του νέου  Qoros 5 θα είναι 4.587 x 1.878 x 1.676 mm και ο κινητήρας του θα είναι ένας 1.600άρης βενζίνης με μέγιστη ισχύ τους 156 PS που θα περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Οι φήμες θέλουν να υπάρχει και ένα μεγαλύτερο μοτέρ, με χωρητικότητα 1.800 cc, τούρμπο και ισχύ γύρω από τα 180 άλογα, αλλά η Qoros μέχρις στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη αυτή.

Το Qoros 5 αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα, στο Σαλόνι Auto Guangzhou, στην Κίνα, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στη χώρα αυτή το 2016.

[Πηγή autohome.com.cn]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube